AIP – autoimmuna protokollet

Blåbärskaka

Blåbärskaka

Blåbärskaka En kaka som är lika god med som utan vaniljsås eller glass och dessutom funkar fint för alla som äter AIP. Du kan använda vilka bär du vill egentligen, även äpplen är gott att ha i kakan. Den här kakan var en utav tre som såldes på Paleofestivalen 2019 och...

läs mer
Grillad Pak Choi

Grillad Pak Choi

Grillad Pak ChoiEn enkel sidorätt till det grillade i sommar. Försök att lägg pak choi så att den gröna delen hamnar lite utanför den varmaste delen av grillen annars blir den för grillad. Den kan även göras i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pak choi på...

läs mer
Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsåsDet finns så mycket gott i grönsaksväg nu på sommaren. Bland annat späda morötter. Och alla dessa färska örter som inte längre kostar en förmögenhet eller som man odlat själv. För att ta vara på både morötter och örter kan man göra goda...

läs mer
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

ZucchinilasagneEn god och krämig mejerifri zucchinilasagne med helt gudomliga smaker. Istället för lasagneplattor gjort på vete så används skivor av zucchini. Det här är en zucchinilasagne utan tomat och passar även för dig som äter enligt AIP och  låghistaminkost....

läs mer
Grillad spetskål

Grillad spetskål

Grillad spetskålEn otroligt god sidorätt att ha till grillat, men även till söndagssteken, köttfärssåsen, köttbullarna eller en bit stekt fisk. Riktigt gott till det mesta helt enkelt! Och du kan öven göra den i ugn istället för på grillen.Portioner/antal/mängd: 4...

läs mer
Vitlökssås

Vitlökssås

VitlökssåsEn vitlökssås som är mejerfri men med yoghurtens goda syrlighet i form av en kokosyoghurt. Det här är en mer rinnig kokosyoghurt som passar perfekt till just vitlökssås som du kan ringla över dina fredagstacos eller din goda sallad.Såklart går det också bra...

läs mer
Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Stekt blomkålsris med morot och vitlökAtt mixa blomkålsris med andra ingredienser i stekpannan ger helt underbara smakkombinationer. Stekt blomkålsris med morot och vitlök är en variant men du kan ju såklart ändra om i receptet efter tycke och smak. Ser du alltid till...

läs mer
Köttfärssås med färska örter

Köttfärssås med färska örter

Köttfärssås med färska örterEn väldigt smakrik köttfärssås med färska örter och vitlök som är snabb att göra. Perfekt middag för vardagskvällarna eller som lunch i dina matlådor. Servera med till exempel spaghetti på butternutsquash eller zucchini.  Den här...

läs mer
Kycklingbuljong – läkande och näringsrik

Kycklingbuljong – läkande och näringsrik

KycklingbuljongKycklingbuljong är väldigt läkande och näringsrikt och kan för vissa vara lättare att tåla än benbuljongen som kokas betydligt längre. Dessutom tar inte köttbuljong lika lång tid att göra. Även köttbuljongen innehåller ben och leder och det är koktiden...

läs mer
Spaghetti på butternutsquash

Spaghetti på butternutsquash

Spaghetti på butternutsquashSpaghetti på butternutsquash får en mer fyllig smak än de gjorda på zucchini. Det är också gott att mixa spaghetti på butternutsquash med spaghetti gjort på nudlar. Lägg då in de gjorda på zucchini mot slutet av tillagningstiden. Gott att...

läs mer
Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra påugnsrostade grönsakerDen här krämiga röran har underbara smaker av basilika, vitlök, olivolja och mixen av olika ugnsrostade grönsaker. Röran är ett gott tillbehör till de flesta rätter tex grillat, zucchinilasagne eller i ett stekpannebröd fyllt med...

läs mer
Blomkålsris med kokos

Blomkålsris med kokos

Blomkålsris med kokosBlomkålsris har blivit såpass populärt att man nu kan köpa det färdigt i påse i de flesta affärerna. Supersmidigt om man har lite tid, men det blir dyrare kilopris än att göra riset själv. Speciellt när blomkål är i säsong och väldigt billigt. För...

läs mer
Rabarberkompott

Rabarberkompott

RabarberkompottEtt snabbt och enkelt sätt att ta reda på rabarbern. Gott att äta som kräm med lite kokosyoghurt eller kokosgrädde men också som tillbehör till en chiapudding eller pannacotta. Går såklart också att ha som grund i en paj.  Använd på en gång eller frys...

läs mer
Stekpannebröd

Stekpannebröd

StekpannebrödDet här är ett bröd som är utan ägg och nötter och fungerar väldigt bra som wrap eller tortilla. Perfekt till tacosen eller att fylla med strimlad kyckling eller nötkött och grönsaker. Stekpannebrödet är också gott att använda som en crêpe och fylla med...

läs mer
Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan äggPlättar på butternutsquash utan ägg får en härlig konsistens med lätt krisp i kanterna och en väldigt god smak som passar bra till både sött och salt. Gott med en snabblagad sockerfri sylt till och även med lite grönsaker som till...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Det här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året om och till alla slags...

läs mer
Kokosyoghurt

Kokosyoghurt

KokosyoghurtMånga saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit. Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten. Sen kan ni använda...

läs mer
Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurtTzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar. Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.Portioner:...

läs mer
Picklade rädisor

Picklade rädisor

Picklade rädisorNär våren kommer med sina primörer plockar man gärna på sig lite för mycket. Men det gör inget, inte när det kommer till rädisor i alla fall. Om dina rädisor börjat bli lite mjuka eller träiga är det bara att lägga in dem i en god lag så kan man njuta...

läs mer
Bärigt gelégodis

Bärigt gelégodis

Godis i all ära, men detta gelégodis är snäppet bättre. Endast naturliga ingredienser och gjort från riktiga bär. Godiset är även riktigt mättande. Kan varieras med olika bär och frukt. Frukt gör gelégodiset i regel sötare så det behövs ingen honung. Man kan också...

läs mer
Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlarEtt riktigt uppskattat tilltugg! Det är både salt och sött och funkar som en liten matigare efterrätt, ett tilltugg till en plockmiddag eller som exempelvis drinktilltugg eller nåt lite extra på smörgåsbordet.Portioner: -Tillagningstid: 30...

läs mer
Fikonsmör

Fikonsmör

Det här goda fikonsmöret passar väldigt bra till salta kex, biscuits, frökex, pepparkakor och annat. Du kan smaksätta det med lite kardemumma, eller kanske mald nejlika. Även gott med lite apelsinjuice och rivet apelsinskal.Portioner/antal/mängd: ca 2.5...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.