Dessert & snacks

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

läs mer
Semlor

Semlor

Jag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad kokosgrädde...

läs mer
Fatballs

Fatballs

Fatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här använder...

läs mer
Enkla paleopraliner

Enkla paleopraliner

Superenkla och snabba praliner som går att smaksätta precis som man vill. Jag mixar ingredienserna i hacktillbehöret till stavmixern. De är lättast att forma om degen fått ligga lite kallt innan. I det här receptet har jag använt carobpulver för att få en lite mer...

läs mer
Gummies – gelégodis

Gummies – gelégodis

Ibland kan vi alla bli lite sugna på godis och då är detta ett perfekt alternativ. Har man valt en bra juice så blir det som en liten c-vitamin. Jag gör ofta egen juice på frysta hallon och citron som jag kokar upp och silar, men i praktiken går det bra med vilken...

läs mer
Kanelbullar

Kanelbullar

Precis som med andra paleo-bakverk så är det svårt att efterlikna originalet. Här tycker jag iallafall att smaken kommer väldigt nära, även om konsistensen blir mer som en kaka. Jag använder ghee i det här receptet men det går säkert att byta ut till en annan...

läs mer
Paleo Ballerinakakor

Paleo Ballerinakakor

Ibland får man sånt där ilsug efter något speciellt och då kan det vara gött att ha ett recept att vända sig till som funkar även om man är både gluten- och mejerifri. Här är ett recept på Ballerinakakor som inte riktigt ser ut som de riktiga Ballerinakakorna, men...

läs mer
Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjöl

Det här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det autoimmuna protokollet, AIP. När...

läs mer
Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

Dessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda eller kanel så...

läs mer
Rulltårta med jordgubbssylt

Rulltårta med jordgubbssylt

Portioner/antal/mängd:  10-12 bitarTillagningstid: 30 minuter + tid för kakan att svalnaKategori: Dessert och snacksEtikett: PaleoIngredienser: 4 äggvitor 2 äggula 2.5 dl mandelmjöl 0.5 tsk rå vaniljpulver 3 msk kokossocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa...

läs mer
Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Du kan äta kakan som den är, lägga chokladbitar i smeten och få mjuka kakor med choklad i, eller varför inte ha torkade bär i dem! Du kan även äta dem med smörgåspålägg, men de är lite söta så då får man utesluta sötningen och ha mer salt i, kanske även lite...

läs mer
Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Egentligen kan du ha nästan precis vad som helst i en smoothieglass precis som när du gör en egen smoothie. Smoothieglass passar perfekt som mellanmål i sommarvärmen så att du eller kanske dina barn eller barnbarn får i sig nyttigheter och blir lite mätta samtidigt...

läs mer
Banan- och citronglass

Banan- och citronglass

Det är bara så gott med lite syrliga grejer på sommaren och den här glassen är inget undantag! Lite som en nicecream där citronen tar överhanden och ger en syrlighet som gör att kinderna drar ihop sig. Riktigt gott!Portioner/antal/mängd:  6...

läs mer
Blåbärspannacotta – åtta portioner

Blåbärspannacotta – åtta portioner

Pannacotta till frukost? Istället för att göra smoothie till frukost varje morgon kan man göra pannacotta så att det räcker för en hel vecka. Detta recept ger ca 8 dl pannacotta och äter man 1 dl per dag så räcker den alltså i åtta dagar. Supersmidigt att ha klart i...

läs mer
Snabb chokladglass med chokladsås

Snabb chokladglass med chokladsås

En väldigt snabb och enkel glass att göra bara du har skivade frusna bananer hemma. Alltså är skivade bananer alltid bra att ha i frysen! Chokladsåsen som också den är snabb och enkel att göra stelnar när man ringlar den över glassen och ger härligt knapriga...

läs mer
Citronpannacotta med sommarbär

Citronpannacotta med sommarbär

En syrlig och krämig pannacotta går hem på de flesta tillställningar. Passar till allt! Gott att pynta med somriga bär från trädgården på midsommarfesten, eller gör en god rabarberkompott och servera med pannacottan.Portioner/antal/mängd:  6 portionerTillagningstid:...

läs mer
Mandelmusslor med citronkräm

Mandelmusslor med citronkräm

Mmm...riktigt goda mandelmusslor med syrlig citronkräm! Passar fint att fylla dem med i princip vad som helst. Varför inte lite rabarberkompott eller stekta kaneläpplen och kokosgrädde, eller nån god sylt. Gör lite glass och ät till mandelmusslorna eller fyll dem med...

läs mer
Hallonpannacotta

Hallonpannacotta

HallonpannacottaPannacotta är så enkelt att göra och blir väldigt gott. I det här receptet får pannacottan smak av hallon men det går ju såklart att variera med andra bär och smaker.Riktigt gott blir det också att blanda i lite lakritspulver i denna...

läs mer
Morotskaka med kardemumma

Morotskaka med kardemumma

En enklare morotskaka som passar utmärkt precis som den är men blir lite festligare med t ex lemoncurd eller vispad kokosgrädde och färska bär. Det går att göra den sötare genom att öka mängden honung men jag gillar den så här, serveras den dessutom lite varm så känns...

läs mer
Dadelkaramell

Dadelkaramell

Dadelkaramell kan användas i bakning som exempelvis i pajer, kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars.Portioner/antal/mängd: ca 4 dlTillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och snacksEtikett: PaleoIngredienser: 400 gram urkärnade...

läs mer
Banoffeepaj

Banoffeepaj

En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med bär...

läs mer
Mördegskakor utan spannmål

Mördegskakor utan spannmål

En god och enkel kaka med få ingredienser som passar till alla tillfällen. Smaksätt med vanilj, kakao, lakrits, hallonpulver, blåbärspulver, kardemumma, kanel eller vad du gillar. Om du vill göra kakorna med hjärtan eller andra mönster i mitten tar du en tredjedel av...

läs mer
Varm choklad i kuber

Varm choklad i kuber

Denna varma choklad är inte bara god, den är lite kul också! Passar perfekt till barn som kanske vill "leka" lite och passar som pyssel för stora och små. Också lite festligt att bjuda ett sällskap på varm choklad i kub som de får smälta själva. De här kuberna är...

läs mer
Chokladmousse med guldstoft

Chokladmousse med guldstoft

En chokladmousse kan man äta närsomhelst på året och det kanske inte känns så spännande. Men med lite guldstoft blir det genast lite mer lyxigt! Dessutom kan man smaksätta chokladmoussen med nästan vad som helst, exempelvis lakrits eller hallon eller varför inte...

läs mer
Champagnepannacotta

Champagnepannacotta

Den här pannacottan är verkligen en festlig variant av den vanliga vaniljpannacottan. Härlig smak från champagnen och även liiiite bubbligt från dess bubblor. Festligt vid alla tillfällen, men helt perfekt på nyårsafton! Pynta den med lite ljuvlig hjortronsylt, kanske...

läs mer
Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör

Goda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan smak. Detta är som smaksatt...

läs mer
Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Choklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också goda till fika och mellanmål året...

läs mer
Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

läs mer
Nötfria saffransbollar

Nötfria saffransbollar

Nötfria saffransbollarVill du ha något riktigt gott till advents- och julfikat som dessutom är snabbt och enkelt att mixa ihop så är dessa saffransbollar perfekta. De är också nötfria och utan mandel så fungerar bra även för de som undviker...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.