H2 Elite – ett kosttillskott som kan hjälpa vid MCS

av | 10 nov, 2019 | Hälsooptimering

– I samarbete med edura.se –

 

Jag vill berätta om en produkt som gjort en positiv skillnad för mitt mående utöver allt annat jag gjort och gör för att förbättra hälsan. Produkten heter H2 Elite och framställs av Quicksilver Scientific, och sägs främja en frisk ämnesomsättning, en bra energinivå och är en av naturens enklaste och mest effektiva antioxidanter.

Men innan jag berättar om vad produkten har gjort för mig så vill jag först lite kort berätta om min hälsoresa de senaste åren.

Kort information om MCS

Jag har varit så svårt sjuk att jag legat i ett mörkt rum största delen av dagen med svåra smärtor och svår utmattning. Genom att ta bort vanliga orsaker till ohälsa så har jag blivit frisk från ME, Fibromyalgi, hashimotos/hypotyreos och har inte längre astma, björkpollenallergi, histaminintolerans eller artros. Jag har inte längre så svåra smärtor och utmattning att jag är sängliggandes om dagarna men jag är ännu inte heller helt frisk.

Efter att jag flyttat ifrån en lägenhet med kraftigt förhöjda halter av mögel så har jag fått sjukdomen MCS, Multiple Chemical Sensitivity. Väldigt vanligt att få efter flytt från mögelbostad (eller om du utsatts för mögel på jobbet) och kroppens toxinnivå oftast är kraftigt förhöjd. Vid MCS kan du reagera med en mängd olika symtom från olika delar av kroppen om du exponeras för toxiska kemikalier och mögelgifter.
Att leva med MCS i dagens samhälle med så mycket toxiner överallt är verkligen inte lätt och leder ofta till en ofrivillig isolering.

Vanliga toxiner som man kan utsättas för till vardags i dagens samhälle kan till exempel vara
• parfymerade produkter, både på andra personer och i butiker
• kläder och möbler som inte har en mer giftfri och ekologisk framställning
• cigarettrök. Plus utandningsluften från rökare och snusare. Har du MCS kan det vara svårt att vistas i samma rum som rökare och snusare utan att få symptom.
• mycotoxiner (mögelgifter) då många byggnader i Sverige bedöms vara drabbade av mögel. Läs mer om mögel här i Sunt hems sammanfattning om vad Folkhälsomyndigheten säger om mögel.

Vanliga symtom vid exponering för vardagstoxiner. Varierar ofta från person till person och vad man blivit exponerad för.

Huvudvärk, migrän, nästäppa, snuva, feber, influensasymtom, andningssvårigheter, hosta, koncentrationssvårigheter, hyperaktivitet, magont, förstoppning/diarré, muskelvärk, spända muskler, muskelsvaghet, ledvärk, utmattning, trötthet, nedstämdhet, förvirring, irritabilitet mm

Vad H2 Elite gjort för min MCS

I somras fick jag tips om kosttillskottet H2 Elite av en vän som också har MCS och som märkt förbättringar i måendet med det kosttillskottet. Jag ville såklart också testa det för att se om även jag skulle märka någon förbättring, men var lite skeptisk då jag försökt bli bättre i min MCS sen 2014.  Även om jag gjort vissa framsteg och blivit bättre så påverkar sjukdomen mig ändå oftast dagligen.

Jag har använt H2 Elite av och till sen i slutet på juni 2019 (alltså fem månader) och har till viss del märkt skillnad i min MCS. Inte så pass att jag kan vistas längre tid i parfymerade eller mögliga miljöer utan att bli sjuk men det verkar ha bra effekt i mindre toxiska miljöer. Jag blir inte heller sjuk lika fort som innan i värre toxiska miljöer.

Under våren och sommaren var jag starkt påverkad av mögel från komposter på min tomt, och jag kom på det som orsak först i mitten av augusti. Dessa månader hjälpte inte en tablett H2 Elite om dagen för att lindra de svåra symtomen som jag fick av möglet när jag vistades utomhus på min tomt. Men H2 Elite fungerar ok för mig när jag inte utsätts för höga mögeltoxinhalter.

Vill du höra Quicksilver scientific berätta om H2 Elite så kolla videon från YouTube här ovan.

Läs mer om produkten på hemsidan quicksilverscientific.com

Exempel på tillfällen då H2 Elite hjälpt min MCS

Ett ganska tydligt exempel för mig är kläder (på andra personer) som tvättas parfymfritt i en tvättmaskin som även används till att tvätta parfymerat, som det ju ofta är i de flesta tvättstugor.
Innan jag började använda H2 Elite fick jag symtom och kände av lukten av parfymkemikalier från de kläder som tvättats parfymfritt i parfymerad tvättmaskin. Men när jag tar H2 Elite känner jag inte längre av de parfymkemikalierna och jag blir inte dålig av det. Detta gäller alltså kläder på andra, själv tvättar jag mina textilier i en helt parfymfri tvättmaskin i mitt hem.

Med intag av H2 Elite regelbundet så kunde jag i somras klara av att vistas bland parfymerat folk utomhus under en dag eller två och inte få lika starka symtom som jag vanligtvis får utan H2 Elite. Gärna i kombination med aktivt kol för ännu bättre effekt. Aktivt kol är dock inget jag kan ta dagligen har jag märkt då det verkar påverka min elektrolytbalans negativt trots att jag inte tar det samtidigt som mat eller andra kosttillskott. Men vid enstaka tillfällen verkar det gå bättre.

I somras kunde jag också till exempel vara med på Paleofestivalen en hel helg genom att inta stordos av H2 Elite plus aktivt kol. På Paleofestivalen var visserligen de flesta parfymfria men det var även några få som luktade starkt av parfymkemikalier. Mesta delen av tiden spenderades dock utomhus och jag sov i luftigt parfymfritt tält om nätterna.
Jag var inte helt symtomfri under Paleofestivalen utan var väldigt hyperaktiv, hade svår huvudvärk, enormt stick i läpparna och svårt att koncentrera mig under hela helgen men jag låg inte helt utslagen som jag troligtvis gjort utan H2 Elite. Jag var också rejält utmattad några dagar efter festivalen och det tog några dagar att återhämta sig men jag hade så himla kul ändå och är oerhört glad att jag kunde vara med på Paleofestivalen. Något jag tror hade varit omöjligt utan H2 Elite i kombination med aktivt kol.

Är H2 Elite ett kosttillskott som kan hjälpa vid MCS?

Tyvärr kan jag inte ta H2 Elite regelbundet pga kostnaden och jag har aldrig kunnat testa maxdosen på tre tabletter om dagen förutom under helgen på Paleofestivalen.
Det skulle vara väldigt intressant att kunna ta H2 Elite tre gånger om dagen regelbundet under en månad till exempel för att se hur mycket min MCS påverkas då men det finns det inte pengar till för mig. Jag har för tillfället inte råd att ens ta en tablett om dagen.
Just nu har jag bara 3 tabletter kvar och de sparas för att jag ska kunna använda de på julafton och förhoppningvis inte bli lika sjuk som jag blev efter förra årets julfirande.

Jag vill ändå tipsa om H2 Elite för andra eftersom att den gjorde skillnad för min MCS även i liten dos. Andra kanske har möjlighet att testa i större dos.
Men tänk på att om ni vill testa H2 Elite att resultatet kanske kan variera beroende på hur mycket annat en gör för att förbättra hälsan. Det är inget mirakelpiller utan vanliga orsaker till ohälsa kan behövas tas bort och en läkande och näringsrik kost som tex Paleo kan behöva intas.
Har du testat H2 Elite? Dela gärna med dig av dina erfarenheter med en kommentar.

Med hopp om att vi alla som är sjuka ska få må bättre,
Anne-Lie Smith

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer
Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Jag  vill med det här inlägget tipsa om utflyktsmat som är Paleo. Vad man vill ta med sig på sin utflykt beror ju såklart mycket på vilken årstid det är och vad för slags utflykt man ska på men här ska det finnas lite av varje att välja bland. Vi tipsar om recept på...

läs mer