Kålpudding med fänkål och vitkål

av 11 jan, 2020

Kålpudding med fänkål och vitkål

En lite annorlunda kålpudding med flera fina råvaor som ger en helt underbar smakkombination. Helt klart den godaste kålpuddingen som jag någonsin ätit.
Supergod att ha i matlådor!

Kålpuddingen går att variera och göra en krämigare variant genom att byta ut vatten eller buljong mot kokosmjölk.

Portioner/antal/mängd:

ca 4-5 portioner

Tillagningstid:

Ca 30 minuter
+ 30-40 minuter i ugn

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1 medelstort vitkålshuvud
  • 1 fänkål
  • ca 500 gram färs
  • 1 lök eller önskad mängd purjolök
  • 1 dl riven morot
  • persilja efter tycke och smak
  • 1 1/2 tsk havssalt
  • svartpeppar efter tycke och smak (uteslut vid AIP och låghistamin)
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vätska – vatten, hemmagjord buljong eller kokosmjölk
  • Kokosolja eller ghee att steka i och smörja formen med

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skiva lök och fänkål i strimlor.

Hacka vitkål i lite grövre bitar.

Stek lök, rivna morötter och färs i en stekpanna.  Krydda färsen med lagerblad, salt, peppar och persilja. Häll över vätskan och blanda ihop.

Stek samtidigt vitkål och fänkål i omgångar i en annan stekpanna. Kålen ska bara bli lite mjuk och inte få färg.

Lägg halva mängden kål i en ugnsform smord med kokosolja eller ghee.

Lägg färsröran över kålen och sedan ett lager med kål överst.

Grädda i ugnen ca 40 minuter.

Servera gärna med lingonsylt, sallad eller kokta grönsaker.

Flera recept

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilikaEn krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök. Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par...

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschipsVarma äppelskivor med rostade kokoschips är perfekt som en snabb efterrätt eller mellanmål. Nästan lika gott som äppelpaj men betydligt snabbare och enklare att göra. Gott att servera kokosgrädde till som är smaksatt med...

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolökFiskgratäng med dill och purjolök är en enkel rätt att laga och passar lika bra till vardag som till fest. Passar alldeles utmärkt till och är som godast ihop med mos på matpumpa. Det är definitivt en av mina (Anne-Lie) favoriträtter...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.