Mandelmassa

av 29 nov, 2019

Mandelmassa

Mandelmassa är så gott i olika bakverk och passar både till olika bakverk till påsk och jul.

Här har ni en enkel variant på den traditionella mandelmassan.

Portioner/antal/mängd:

 Ca 2.5 dl

Tillagningstid:

25 minuter

Kategori:

Tillbehör
Jul
Påsk
Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl skalade mandlar
  • 3 msk honung
  • 1-3 msk kokosmjölk

Gör så här:

Koka upp mandlarna i lite vatten i nån minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kallt.

Skala mandlarna.

Ha i alla ingredienser i en matberedare.

Mixa med knivarna på höga varv i några minuter.

Tillsätt honung och sen lite kokosmjölk i taget till önskad konsistens.

Flera recept

Mandelmusslor med citronkräm

Mandelmusslor med citronkräm

Mandelmusslor med citronkrämMmm...riktigt goda mandelmusslor med syrlig citronkräm! Passar fint att fylla dem med i princip vad som helst. Varför inte lite rabarberkompott eller stekta kaneläpplen och kokosgrädde, eller nån god sylt. Du kan också göra glass och äta...

Pulled pork i slowcooker

Pulled pork i slowcooker

Pulled pork i slowcookerPulled pork är så användbart till mycket. Antingen bara äta som det är tillsammans med lite bacon och ägg, eller gör en enkel sallad till och kanske nån sås. Eller varför inte servera i ett stekpannebröd tillsammans med en salsa och sås....

Hallonpannacotta

Hallonpannacotta

HallonpannacottaPannacotta är så enkelt att göra och blir väldigt gott. I det här receptet får pannacottan smak av hallon men det går ju såklart att variera med andra bär och smaker.Riktigt gott blir det också att blanda i lite lakritspulver i denna...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.