Påsk

Hallongrottor

Hallongrottor

HallongrottorEn favorit bland småkakor måste ju ändå vara Hallongrottor? Och det är nog den kaka som jag saknat mest sen jag började med paleo. Det här är en variant som, även om den inte ska avnjutas för ofta, är lite snällare mot kroppen än de klassiska kakorna. Och...

läs mer
Vitlökssås

Vitlökssås

VitlökssåsEn vitlökssås som är mejerfri men med yoghurtens goda syrlighet i form av en kokosyoghurt. Det här är en mer rinnig kokosyoghurt som passar perfekt till just vitlökssås som du kan ringla över dina fredagstacos eller din goda sallad.Såklart går det också bra...

läs mer
Chokladmandlar

Chokladmandlar

Chokladmandlar Salta nötter i all ära, men lite choklad på är allt väldigt gott också. Passar ju fint tillsammans med salta nötter som exempelvis rostade och salta cashewnötter, chili cashews, lakritsmandlar eller honungscashews. Portioner/antal/mängd:  100 gram...

läs mer
Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra påugnsrostade grönsakerDen här krämiga röran har underbara smaker av basilika, vitlök, olivolja och mixen av olika ugnsrostade grönsaker. Röran är ett gott tillbehör till de flesta rätter tex grillat, zucchinilasagne eller i ett stekpannebröd fyllt med...

läs mer
Guacamole

Guacamole

GuacamoleDet finns ju en uppsjö av recept på guacamole därute, detta är kanske bara ett i mängden. Men det är väldigt gott! Uteslut koriandern om du inte tycker om det. Portioner: -Tillagningstid: 10 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 mogna...

läs mer
Mugcake

Mugcake

MugcakeEtt mäktigt mellanmål som tillfredställer eftermiddagens sötsug. Det här är en variant men den kan smaksättas på flera sätt. Vill man ha lite mindre kaka så kan man fördela smeten i tre stadiga muffinsformar, annars är det just det smidiga i att laga kakan i en...

läs mer
Byt ut godiset i påskägget

Byt ut godiset i påskägget

Under påsken sälj ca. 6.000 ton lösgodis i Sverige. Det är otroliga mängder socker. Men man kan ju välja att fylla påskäggen med andra roliga saker som lotter, liten leksak, fröer att odla, biobiljetter etc.Eller så kan man göra fina strutar och fylla med hemmagjorda...

läs mer
Färga ägg naturligt

Färga ägg naturligt

Det har blivit ganska populärt de senaste åren att färga ägg naturligt med hjälp av vad man har hemma i skåp och kylskåp. I det här inlägget tipsar vi er om hur man gör och vad man kan använda för att få olika färger.Hur färgar man äggen? Börja med att koka dina ägg...

läs mer
Jönssons frestelse

Jönssons frestelse

Det här är en variant på Janssons frestelse, men den är gjord på rotfrukter istället för potatis. Grädden är utbytt och likaså smöret, men den är minst lika god för det. Är man strikt paleolit använder man säkert inte ansjovis*, använd då samma kryddor (förutom...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Det här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året om och till alla slags...

läs mer
Teriyakilax

Teriyakilax

TeriyakilaxPassar som både förrätt och efterrätt, samt som ett tillbehör på ett smörgåsbord eller tilltugg till drinkarna.Portioner: 2-4Tillagningstid: 60 minuterKategori: HuvudrättSidorättEtikett: PaleoIngredienser: 80 g coconut aminos (istället för soja) 0.5 dl...

läs mer
Marsipan

Marsipan

MarsipanIbland  är man sugen på något sött eller vill förgylla ett bakverk, då kan den här marsipanen passa bra. Det är absolut ingenting som man ska äta i mängder men som dekor på en paleotårta eller doppa den i choklad så blir det en pralin. Njut med...

läs mer
Smakrika köttbullar

Smakrika köttbullar

Vi har ju en tendens i Sverige att äta samma sak vid alla högtider. Kanske speciellt påsk, jul och midsommar. Väldigt ofta blir det ett gammalt hederligt smörgåsbord. De här köttbullarna går såklart fint att äta som en huvudrätt alla dagar i veckan, men är även...

läs mer
Hjärtformade fröknäcken

Hjärtformade fröknäcken

Hjärtformade fröknäckenEn lite roligare variant av fröknäcken. Använd en kakform och gör olika varianter av dina fröknäcken. Självklart kan du göra de enkla också på en plåt och skära upp dem i fyrkanter eller bryta isär dem.Portioner: -Tillagningstid: 80...

läs mer
Ugnsbakade ägg

Ugnsbakade ägg

Ugnsbakade äggVill du lyxa till äggen lite?Då är dessa ugnsbakade ägg perfekta! Tillsätt olika smaker som passar dig och njut en lyxig frukost.Portioner: 2Tillagningstid: 25 minuterKategori: FrukostEtikett: PaleoIngredienser: 2 ägg 2 äggvitor 2 äggulor kryddor efter...

läs mer
Hallon- och chokladmoussebakelse

Hallon- och chokladmoussebakelse

Hallon- och chokladmoussebakelseHallon och choklad gifter sig väldigt gott tillsammans. Här får de komma tillsammans i krämighet med en "sockerkaks"-botten.En härlig dessert.Portioner: 4Tillagningstid: 30 minuter bakning + 2-3 timmar i ugn plus kylenKategori: Dessert...

läs mer
Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurtTzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar. Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.Portioner:...

läs mer
Citronpotatis

Citronpotatis

CitronpotatisPotatis är en omtalad knöl. Är den Paleo eller är den inte Paleo? Men de senare åren har man kommit överens om att potatis ingår i en Paleolitisk kost OM man känner att man tål den. Men så är det ju med alla livsmedel, ät dem bara om du känner att du...

läs mer
Aioli

Aioli

AioliEn sås som funkar till det mesta från Paleopizza till att doppa sötpotatis i. Såsen bygger på receptet på majonnäs som du finner här.Portioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2.5 dl mild olivolja 1 ägg Saft från en...

läs mer
Lammstek

Lammstek

LammstekLamm blir alltmer populärt året runt i Sverige. Men det betyder dessvärre att djuren får födas upp på ett onaturligt sätt och födas när det inte är säsong. Då är det bättre att köpa på sig lamm på hösten och ha i frysen till andra årstider. Det har blivit mer...

läs mer
Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

LammfärsbiffarSaftiga och goda lammfärsbiffar med smak av medelhavet. Lamm är oftast ett bra kött då de flesta får och lamm ännu får beta ganska fritt i Sverige. Men dessvärre börjar det bli en större industri med sämre förhållanden även för våra får och lamm så var...

läs mer
Hemmagjord choklad

Hemmagjord choklad

Hemmagjord chokladEtt härligt grundrecept på en choklad utan tillsatser. Du kan smaksätta chokladen med bland annat: Apelsin och mandel (apelsinskal och juice samt hackade mandlar) Mint (pepparmint essentiell olja – ett par droppar) Chili (tillsätt chiliflakes och...

läs mer
Bärigt gelégodis

Bärigt gelégodis

Godis i all ära, men detta gelégodis är snäppet bättre. Endast naturliga ingredienser och gjort från riktiga bär. Godiset är även riktigt mättande. Kan varieras med olika bär och frukt. Frukt gör gelégodiset i regel sötare så det behövs ingen honung. Man kan också...

läs mer
Chili cashews

Chili cashews

Chili cashews Detta recept bygger till stor del på receptet för honungscashews, men med hetta. Rekommenderas verkligen som komplement till de söta honungscashews. Portioner: -   Tillagningstid: 20 minuter Kategori: Dessert & Snacks Etikett: Paleo...

läs mer
Honungscashews

Honungscashews

HonungscashewsLite nötter till fredagsmyset eller kanske som lördagsgott? Dessa honungscashews bjuder på både sött och salt och är riktigt gott till både ock. Det finns inga exakta mått för honungen utan där måste man känna sig fram lite grann. Men börja med ca 2 msk...

läs mer
Lakritsmandlar

Lakritsmandlar

LakritsmandlarIbland vill man bara ha nåt snabbt och enkelt snacks och då är dessa lakritsmandlar perfekta. Tar inte lång tid att göra och smakar underbart av lakrits. Ta mindre lakrits eller mindre salt om du vill ha något mindre smak på mandlarna.Portioner:...

läs mer
Citronkräm

Citronkräm

CitronkrämEn härligt syrlig citronkräm går att använda till mycket. Man kan äta det tillsammans med lite kokosgrädde, ha det i mandelmusslor som en dessert, man kan göra syrliga citron-remmar med det eller lägga det på en god vaniljpannacotta. Detta grundreceptet...

läs mer
Syrliga citronremmar

Syrliga citronremmar

Syrliga citronremmarDet här godiset är sött, men även syrligt (som namnet säger) och riktigt gott att bryta av annat sött med. Du kan låta bli det sista steget att rulla remmarna i det syrliga så blir de istället mer söta, men citronen bidrar ändock med en friskhet....

läs mer
Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlarEtt riktigt uppskattat tilltugg! Det är både salt och sött och funkar som en liten matigare efterrätt, ett tilltugg till en plockmiddag eller som exempelvis drinktilltugg eller nåt lite extra på smörgåsbordet.Portioner: -Tillagningstid: 30...

läs mer
Guacamolefyllda champinjoner

Guacamolefyllda champinjoner

Guacamolefyllda champinjonerEtt gott tillbehör om man vill ha smårätter att bjuda på eller ha som något litet extra på smörgåsbordet. Går att göra andra röror och fylla champinjonerna med också, som exempelvis soltorkade tomater och en olivtapenad, eller varför inte...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.