Pumparisotto med blomkålsris

av 25 okt, 2019

Pumparisotto med blomkålsris

Den här risotton är så härligt krämig och god, men med lite motstånd av blomkålsriset så att allt inte bara blir en puré.

Den är lite söt från pumpan och kokosmjölken, men baconet tillför sälta och de torkade tranbären tillför en härlig syrlighet.
Färsk persilja på toppen är pricken över i.

Servera som den är eller tillsammans med exempelvis lite kyckling.

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Huvudrätt
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 280 gram bacon (två paket)
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 gram champinjoner
  • 1 blomkålshuvud, ca 2 dl blomkålsris per portion
  • 8 msk pumpapuré
  • 8 msk kokosmjölk
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och svartpeppar
  • En näve färsk persilja
  • 2-3 msk torkade tranbär
  • Pumpakärnor
  • Kokosolja

Gör så här:

Smält lite kokosolja i en stekpanna.
Skär bacon i små bitar och stek tills de blir lite gyllene.

Skär champinjonerna i mindre bitar och stek på med baconet.

Sätt bacon och champinjoner åt sidan.

Finhacka löken och pressa vitlöken.

Stek lök i kokosolja tills det blivit lite mjukt och tillsätt sen vitlöken. Stek i ett par minuter.

Tillsätt blomkålsris, pumpapuré, kokosmjölk, citronsaft, salt och peppar. Rör samman allt ordentligt och låt småputtra i ca 5 minuter.

Tillsätt bacon och champinjoner och rör samman.

Du kan blanda lite av den hackade persiljan i risotton och ha resten som pynt ovanpå.

Servera och ha på lite torkade tranbär och pumpafrön.

Flera recept

Julchoklad

Julchoklad

Julchoklad Egentligen är detta inget nytt recept utan bygger helt på receptet för Paleo Fudge Brownie. Riktigt gott till glöggmyset i advent och jul. Hoppas det ska smaka! Portioner/antal/mängd: 6 muffins eller 30-40 små rutor   Tillagningstid: 45 minuter...

Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor eller cookiesVad vore hösten och julen utan pepparkakor? De här går både att göra som klassiska utkavlade och stansade pepparkakor eller som cookies, gärna med en stämpel på. Gör man dem som cookies så blir de lite segare och är lite smidigare att baka....

Baconsallad

Baconsallad

Baconsallad Den här salladen är både lite knaprig och krämig och otroligt god! Passar som både frukost, lunch och middag och är en sallad låg på kolhydrater och hög i fett för den som vill ha en lite mer ketogen sallad. Portioner/antal/mängd: 1Tillagningstid: 20...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.