Tillbehör

Sparriskräm med majonnäs

Sparriskräm med majonnäs

Sparriskräm med majonnäsNär våren kommer med alla sina härliga primörer spritter det i fingrarna efter att få ordna i köket med nya härliga, och enkla recept. Recept som kan inspirera till härligt umgänge, som kan ge smaklökarna något helt speciellt. Den här...

läs mer
Heta taco-chips

Heta taco-chips

Heta taco-chipsDe här taco-chipsen är riktigt heta, vill man inte ha dem riktigt så starka så minska på chili och cayennepeppar. De passar förstås utmärkt till tacos men är också riktigt goda att äta som snacks.Portioner/antal/mängd: 2 plåtarTillagningstid: 30-50...

läs mer
Het gurka- och basilikasallad

Het gurka- och basilikasallad

Het gurka- och basilikasalladEn sallad god till grillat, eller varför ine slänga ner lite kyckling eller ägg eller liknande och förvandla salladen till en matigare sådan.Portioner: -Tillagningstid: 20 minuterKategori: SidorättTillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 msk...

läs mer
Vitlökssås

Vitlökssås

VitlökssåsEn vitlökssås som är mejerfri men med yoghurtens goda syrlighet i form av en kokosyoghurt. Det här är en mer rinnig kokosyoghurt som passar perfekt till just vitlökssås som du kan ringla över dina fredagstacos eller din goda sallad.Såklart går det också bra...

läs mer
Kycklingbuljong – läkande och näringsrik

Kycklingbuljong – läkande och näringsrik

KycklingbuljongKycklingbuljong är väldigt läkande och näringsrikt och kan för vissa vara lättare att tåla än benbuljongen som kokas betydligt längre. Dessutom tar inte köttbuljong lika lång tid att göra. Även köttbuljongen innehåller ben och leder och det är koktiden...

läs mer
Dipp på kokosyoghurt

Dipp på kokosyoghurt

Dipp på kokosyoghurtDipp med grönsaker är ju en klassiker och så gott! En dipp gjord på kokosyoghurt blir minst lika god som en gjord på gräddfil eller cream fraiche. Man kan använda dippen till tacos också eller till Tex Mex pulled pork eller liknande....

läs mer
Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra påugnsrostade grönsakerDen här krämiga röran har underbara smaker av basilika, vitlök, olivolja och mixen av olika ugnsrostade grönsaker. Röran är ett gott tillbehör till de flesta rätter tex grillat, zucchinilasagne eller i ett stekpannebröd fyllt med...

läs mer
Rökig grillsås

Rökig grillsås

Rökig grillsåsDet är gott med en rökig sås när man ska grilla, både att ha till men också att marinera i eller att anvönda till att pensla köttet med under grillningen. Denna sås passar till just det, eller varför inte ha i lite rökig grillsås i en gryta för mer...

läs mer
Guacamole

Guacamole

GuacamoleDet finns ju en uppsjö av recept på guacamole därute, detta är kanske bara ett i mängden. Men det är väldigt gott! Uteslut koriandern om du inte tycker om det. Portioner: -Tillagningstid: 10 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 mogna...

läs mer
Ramslöksolja

Ramslöksolja

RamslöksoljaNu växer ramslöken lite här och där och det är dags att skörda och använda i matlagningen. Ett vattenbaserat extrakt av ramslök kan användas som en antibakteriell produkt och förr användes det även som ett antibiotikum. Men idag används den främst som en...

läs mer
Rostad ramslöksmajonnäs

Rostad ramslöksmajonnäs

Rostad ramslöksmajonnäsEn krämig äggröra full av bra fetter och näring som gör gott för ens tarmar och kropp. Dessutom helt underbara smaker och lätt att göra. Perfekt för en frukost och även som mellanmål. Gott att äta som en egen rätt men också mycket gott att ha på...

läs mer
Ramslökspesto

Ramslökspesto

RamslökspestoEn lite starkare och smakrikare pesto som man kan ha istället för kryddsmör på grillat kött, smakförstärkare i sallader eller bara som spread på fröknäcke. Den är superenkel att göra och håller sig ganska bra i kylskåp, så passa när skogen bjuder på det...

läs mer
Teriyakisås

Teriyakisås

TeriyakisåsSåsen går bra att använda som dippsås, marinera i och använda till att bland annat göra goda teriyakijerky.Portioner: -Tillagningstid: 20 minuterKategori: Frukost MellanmålEtikett: PaleoIngredienser: 80 g coconut aminos (istället för soja) 0.5 dl vatten 1...

läs mer
Kokosyoghurt

Kokosyoghurt

KokosyoghurtMånga saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit. Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten. Sen kan ni använda...

läs mer
Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurtTzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar. Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.Portioner:...

läs mer
Saffransaioli

Saffransaioli

SaffransaioliEn lite lyxigare sås till köttbiten, fisken, kycklingen, lammet eller kanske bara som dressing till en god sallad. Receptet bygger på majonnäsen som du finner här.Portioner: -Tillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2.5 dl...

läs mer
Aioli

Aioli

AioliEn sås som funkar till det mesta från Paleopizza till att doppa sötpotatis i. Såsen bygger på receptet på majonnäs som du finner här.Portioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2.5 dl mild olivolja 1 ägg Saft från en...

läs mer
Picklade rädisor

Picklade rädisor

Picklade rädisorNär våren kommer med sina primörer plockar man gärna på sig lite för mycket. Men det gör inget, inte när det kommer till rädisor i alla fall. Om dina rädisor börjat bli lite mjuka eller träiga är det bara att lägga in dem i en god lag så kan man njuta...

läs mer
Basilikamajonnäs

Basilikamajonnäs

BasilikamajonnäsPassar utmärkt till både olika slags kött, men också som en god dippsås till kallrökt fisk. Använd även såsen som en dipp till grönsaker eller när du ordnar andra olika tillbehörPortioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett:...

läs mer
Majonnäs

Majonnäs

MajonnäsMan kan aldrig gå fel om man har en härligt krämig majonnäs. Speciellt om man smaksätter den på olika sätt eller använder den i olika röror. Detta är ett grundrecept som används i flera av de andra recepten på sidan.Portioner: 2.5 dlTillagningstid: 5...

läs mer
Räkröra

Räkröra

RäkröraDet kan användas till så mycket. Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.Det går också att ha som lager i en god smörgåstårta....

läs mer
Fikonsmör

Fikonsmör

Fikonsmör Det här goda fikonsmöret passar väldigt bra till salta kex, biscuits, frökex, pepparkakor och annat. Du kan smaksätta det med lite kardemumma, eller kanske mald nejlika. Även gott med lite apelsinjuice och rivet apelsinskal. Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dl...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.