Om Paleo Sverige

Vår historia och vår vision

Paleo Sveriges historia

Paleo Sverige började som en Facebook-grupp hösten 2013.
Då var det få medlemmar och det delades mest (inte så snygga) bilder på mat vi lagat. Det förekom såklart också diskussioner för att hjälpa varann att komma in i det här med Paleo som var väldigt nytt för de flesta i gruppen.

Sen dess har gruppen växt med många nya medlemmar varje år och vi är idag drygt 9000 medlemmar och fler tillkommer för varje dag. Vi som fått bättre hälsa och mår bättre med Paleo vill ju gärna berätta om det för andra så att de också kan må bättre. Det är mycket det Paleo Sverige som grupp handlar om – att inspirera varandra till att det går att bli frisk från diverse olika sjukdomar som vården sagt var omöjligt, och att motivera varandra när det ibland känns tufft. Det har också varit en plats där nybörjare på Paleo kan ställa frågor och få svar av de som är mer kunniga inom Paleo.

Den andan och känslan från gruppen och att kunna nå ut och hjälpa fler personer till bättre mående är anledningen till att vi tre som driver Facebook- gruppen Paleo Sverige också ville starta en webbplats. En plats där vi vill samla allt som hör till den naturliga kost och livsstil som Paleo är.
Men vi tar det i etapper.

 

Vår vision

Vår vision är att samla allt inom Paleo och naturlig livsstil på ett och samma ställe. Det ska gå att hitta allt man behöver på ett ställe och inte behöva lusläsa alla innehållsförteckningar för att hitta en tvål utan parfym eller ett livsmedel utan tillsatser till exempel. 

Recept, bloggar och information hör till den första etappen. Vi har recept som är taggade med Paleo, AIP och Låghistaminkost.
Vi har fem stycken kategorier på bloggar där vi kommer dela med oss av många olika ämnen.  

Framöver kommer det också vara möjligt att boka rådgivning inom kost och hormoner av utbildade terapeuter. Rådgivningen kommer ske online så du kan boka tid vart du än befinner dig.
Redan nu går det att boka rådgivning med Tine eller Jessica men det blir då genom deras privata företag.

Det kommer finnas veckomenyer att köpa inom Paleo, AIP eller låghistaminkost kombinerat med antingen Paleo eller AIP.

Vi anordnar Paleofestivalen en gång om året. Paleofestivalen 2019 blev en succé och planerna är igång för Paleofestivalen 2021. Mer information om det kommer längre fram här på hemsidan och på vår Facebook-sida men kan säga redan nu att det är något vi ser fram emot väldigt mycket.
Paleo Sverige kommer också anordna mindre lokala träffar på olika platser i landet. En mötesplats ute i naturen där vi kan samtala om paleo, naturlig livsstil, ha med oss picknick, röra på oss ute i naturen och kanske lyssna på en kort föreläsning eller delta i en workshop.

Vi kommer ha en webshop här på hemsidan som kommer sälja livsmedel och kosttillskott som bara är paleo-godkända. Vi kommer ha ekologiska hygien- och städartiklar som inte innehåller parfym eller andra skadliga kemikalier.
Vår vision är också att sälja husgeråd, kläder och inredning som är i naturliga material och även här e
kologiskt och utan skadliga kemikalier så långt det är möjligt.
Allt samlat på ett och samma ställe!

Har du några frågor kontakta mig via annelie@paleosverige.se

Anne-Lie Smith

Jag var med och startade Facebook-gruppen Paleo Sverige hösten 2013 efter att ha ätit enligt Paleo sen 2012.
Jag har de senaste åren gjort en enorm hälsoresa och blivit frisk från sjukdomar som ME, Fibromyalgi, Hashimotos/hypotyreos och har inte längre artros, björkpollenallergi eller astma.
Jag har blivit frisk genom kost- och livsstilsändringar och genom att åtgärda vanliga orsaker till ohälsa i min närmiljö.
Jag kommer berätta mer om min hälsoresa i blogginlägg framöver och hoppas på så sätt kunna hjälpa andra att förbättra sin hälsa.

Utöver mitt intresse för hälsa, mat och receptskapande så älskar jag att vara utomhus så mycket som möjligt med promenader ute i skogen  men också bland mina odlingar i min trädgård där jag odlar grönsaker, bär och frukt.
Jag har också ett stort intresse för design och att skapa i olika naturliga textilmaterial.

Genom åren så har jag sett väldigt många förbättra sin hälsa och jag har hjälpt några stycken på vägen med tips och råd och det är lika härligt varje gång att se svårt sjuka människor få sitt liv tillbaka igen. Min förhoppning är att den här sidan ska hjälpa ännu fler personer att må bättre och inspireras till en naturlig livsstil.

 

 

Jessica Åberg

Jag är en certifierad kostrådgivare som levt en paleolitisk livsstil sedan 2013. Jag har med det blivit symtomfri från flertalet autoimmuna sjukdomar.
På min fritid älskar jag att vara ute i skog och mark. Min återhämtningsplats är utan tvekan mitt torp från 1800-talet, utan el och vatten.


En paleolitisk livsstil.

Det är min övertygelse att ett holistiskt tänkande, en helhetsbild, är det som de flesta mår bäst av. Det innebär rörelse, gärna ute i naturen, minskande av hormonstörande ämnen i omgivningen och givetvis en inflammationshämmande kost.

 Att i dagens stressade samhälle kunna prioritera sin hälsa är inte det lättaste, men jag tror på ’många bäckar små’. Att ändra lite här, skruva lite där, för att få fram det som passar just dig, just nu. Tillsammans kan vi skapa de bästa förutsättningarna. 

Är du intresserad av kostrådgivning, har frågor eller bara har något som du vill dela med dig, kontakta mig via jessica@paleosverige.se 

Om du har frågor eller vill ha rådgivning eller en doula, kontakta mig via tine@paleosverige.se

Tine Worén

Hela mitt liv har jag haft en ”krånglig mage”. Jag trodde såklart det var helt normalt, att alla fick ballongmage efter en måltid.

När jag blev än sjukare påbörjades en sökan efter en kost och livsstil som kunde hjälpa mig och jag fann Paleo. Detta var 2012.

Sen dess har jag hunnit utbilda mig till certifierad kostrådgivare, certifierad hormonterapeut, lymfatisk andningsinstruktör och doula. Jag har funnit en bättre balans i livet (även om det alltid är ett pågående projekt) och blivit mamma. Något som såg lite mörkt ut först på grund av sjukdom.

En paleolitisk livsstil börjar för de allra flesta med maten. Men ju mer man prövar på och läser på så börjar man tweaka resten av livet också. Minimera stress, sova mer eller få en mer kvalitativ sömn, rörelse som är bra för kroppen, produkter som är giftfria, att inte bidra till köphets, äta bättre kött och grönsaker…ja listan kan göras lång. Och det blir just en paleolitisk livsstil och inte bara en fråga om kost.

 

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.