Tillbehör

Pumpakryddor

Pumpakryddor

PumpakryddorPumpakrydda är nog inte ett så vanligt koncept i Sverige, men i exempelvis USA kan man köpa färdiga pumpakryddor i affären, liksom vi köper färdiga glöggkryddor eller pepparkakskryddor. Här har ni i alla fall pumpakrydda som ni antingen kan använda till...

läs mer
Gelé

Gelé

GeléGelé är riktigt gott till en stek och en krämig gräddsås med kokos. Ta de bär du tycker om. På bilden syns svartvinbärsgelé och nedan ser ni röda vinbärsgelé med äpple i som sötning vilket gör att den blir lite mer grumlig. 1 tsk gelatinpulver motsvarar ungefär 2...

läs mer
Sötpotatishummus

Sötpotatishummus

SötpotatishummusHärligt len och krämig i konsistensen, både söt och salt och väldigt god med lite salta kex, biscuits eller fröknäcken. Du kan byta ut sötpotatisen mot pumpa och lägga till lite pumpakryddor.Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dlTillagningstid: 30...

läs mer
Pumpapuré

Pumpapuré

PumpapuréPumpa var ingenting vi åt när jag (Tine) växte upp. Det har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste 10 åren. Det är fortfarande väldigt många som aldrig smakat på pumpa. Man kan göra väldigt mycket av pumpa, allt från att ugnsbaka den till att göra...

läs mer
Plommonchutney

Plommonchutney

Plommonchutney En god, lite stark chutney som passar riktigt fint till både scones, biscuits, krispiga frökex, fröknäcken, och annat gott. Även riktigt god till en härlig stek, både lamm, biff och fläsk. Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dl Tillagningstid: 40-45 minuter...

läs mer
Gräddig sås med kokosmjölk

Gräddig sås med kokosmjölk

Gräddig sås med kokosmjölkOm det är nåt jag saknat under alla år jag (Tine) ätit paleo så är de just gräddsås. Det har nog med barndomsminnen att göra av min farmors goda gräddsåser till söndagssteken. Jag har arbetat fram en gräddsås som är lik originalet, men...

läs mer
Hemmagjord béarnaisesås

Hemmagjord béarnaisesås

Hemmagjord béarnaisesås Béarnaisesås kan ju ätas både kall, varm, mer rinnig eller krämig. Den här såsen kan serveras direkt och vara lite varm och rinnig, eller så ställer man in den i kylen och får en kall och mer krämig béa.Gör precis som du vill. Snabb, enkel och...

läs mer
Skaldjursfond

Skaldjursfond

SkaldjursfondNu är det strax kräftpremiär och runtom i landet äts det massor av kräftor och räkor. Släng inte skalen när ni är färdiga att äta, spara dem och gör en god skaldjursfond som kan andvändas i fisksoppa eller i en god skaldjurssoppa. Eller frys in skalen och...

läs mer
Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs En riktigt god sås till det mesta. Mycket hetta och smak. Dessutom enkel att göra. Om du redan har gjort majonnäsen och srirachasåsen så tar det bara nån minut att blanda de båda. Om du ska göra båda såserna tar detta lite längre tid då srirachasåsen...

läs mer
Ny lag till frysta kräftor

Ny lag till frysta kräftor

Ny lag till frysta kräftorSe först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn. Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god...

läs mer
Het inlagd gurka med koriander

Het inlagd gurka med koriander

Het inlagd gurka med korianderInlagd gurka är riktigt gott och nu när gurkorna börjar komma upp i trädgårdarna runtom i landet passar det fint att lägga in en del av det så man har till hösten och vintern. Denna variant av inlagd gurka är lite mer somrig och passar...

läs mer
Klassisk inlagd gurka med dill

Klassisk inlagd gurka med dill

Klassisk inlagd gurka med dillGott till grillat, men också väldigt gott och klassiskt till köttbullar och lingon. Vattnet blir lite brunaktigt med kokossocker, lite klarare med kokossocker. Portioner/antal/mängd: 2 burkar à 225 ml varderaTillagningstid: 45 minuter +...

läs mer
Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulorDetta är det nya inom paleovärlden - en paleoparmesan! Det är busenkelt att göra, men det är en del väntetid. Sen är det bara att tunt skiva de konserverade äggulorna eller riva dem över en sallad, köttfärssåsen, köttbullarna, tomatsåsen eller...

läs mer
Klassisk inlagd sill

Klassisk inlagd sill

Klassisk inlagd sillEn god och klassisk sillinläggning med smaker som lagerblad och rödlök. Kolla gärna in recepten på Glöggsill och Sommarsill med tre sorters peppar också.Portioner/antal/mängd: 420 gram sillTillagningstid: 45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du...

läs mer
Sommarsill med tre sorters peppar

Sommarsill med tre sorters peppar

Sommarsill med tre sorters pepparPå sommaren brukar det uppkomma flera tillfällen att äta sill på. Bland annat på nationaldagen och på midsommar. Den här sillen är ganska lökig och med tre sorters peppar. Du kan ta mer eller mindre peppar beroende på hur mycket styrka...

läs mer
Citron- och basilikasås

Citron- och basilikasås

Citron- och basilikasåsVisste du att om du tillsätter citron till kokosmjölk eller kokosgrädde så tar du bort en del av kokossmaken!? Perfekt om man vill göra en god sås men slippa en del av kokossmaken. Den här såsen kan du göra med bara kokosmjölk, men...

läs mer
Romsås

Romsås

RomsåsEn klassisk sås till fisk som är gjord på god paleomajonnäs. Använd gärna stenbitsrom, men annan rom går också bra såklart. Kalix löjrom blir inte riktigt lika bra i en romsås.Portioner/antal/mängd: 2 dlTillagningstid: 10 minuterKategori: TillbehörEtikett:...

läs mer
Pepparrotskräm med färsk oregano

Pepparrotskräm med färsk oregano

Pepparrotskräm med färsk oreganoDetta är en snabb och god röra som passar fint till både fisk och kött och som en lite starkare dippsås. Den går bra att använda i laxrullar med sparriskräm och byta ut sparriskrämen mot den här goda pepparrotskrämen med färsk oregano...

läs mer
Sparriskräm med majonnäs

Sparriskräm med majonnäs

Sparriskräm med majonnäsNär våren kommer med alla sina härliga primörer spritter det i fingrarna efter att få ordna i köket med nya härliga, och enkla recept. Recept som kan inspirera till härligt umgänge, som kan ge smaklökarna något helt speciellt. Den här...

läs mer
Heta taco-chips

Heta taco-chips

Heta taco-chipsDe här taco-chipsen är riktigt heta, vill man inte ha dem riktigt så starka så minska på chili och cayennepeppar. De passar förstås utmärkt till tacos men är också riktigt goda att äta som snacks.Portioner/antal/mängd: 2 plåtarTillagningstid: 30-50...

läs mer
Äggmjölk

Äggmjölk

ÄggmjölkHåller i 5-6 dagar i kylen. Kan frysas ner, men kan bli lite gryning när du tinar den. En helt underbar dryck som passar som ersättning för mjölk, du kan göra varm choklad på det genom att tillsätta valfri mängd kakao.Det är även gott att smaksätta med kanel,...

läs mer
Vitlökssås

Vitlökssås

VitlökssåsEn vitlökssås som är mejerfri men med yoghurtens goda syrlighet i form av en kokosyoghurt. Det här är en mer rinnig kokosyoghurt som passar perfekt till just vitlökssås som du kan ringla över dina fredagstacos eller din goda sallad.Såklart går det också bra...

läs mer
Kycklingbuljong – läkande och näringsrik

Kycklingbuljong – läkande och näringsrik

KycklingbuljongKycklingbuljong är väldigt läkande och näringsrikt och kan för vissa vara lättare att tåla än benbuljongen som kokas betydligt längre. Dessutom tar inte köttbuljong lika lång tid att göra. Även köttbuljongen innehåller ben och leder och det är koktiden...

läs mer
Dipp på kokosyoghurt

Dipp på kokosyoghurt

Dipp på kokosyoghurtDipp med grönsaker är ju en klassiker och så gott! En dipp gjord på kokosyoghurt blir minst lika god som en gjord på gräddfil eller cream fraiche. Man kan använda dippen till tacos också eller till Tex Mex pulled pork eller liknande....

läs mer
Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra påugnsrostade grönsakerDen här krämiga röran har underbara smaker av basilika, vitlök, olivolja och mixen av olika ugnsrostade grönsaker. Röran är ett gott tillbehör till de flesta rätter tex grillat, zucchinilasagne eller i ett stekpannebröd fyllt med...

läs mer
Rökig grillsås

Rökig grillsås

Rökig grillsåsDet är gott med en rökig sås när man ska grilla, både att ha till men också att marinera i eller att anvönda till att pensla köttet med under grillningen. Denna sås passar till just det, eller varför inte ha i lite rökig grillsås i en gryta för mer...

läs mer
Guacamole

Guacamole

GuacamoleDet finns ju en uppsjö av recept på guacamole därute, detta är kanske bara ett i mängden. Men det är väldigt gott! Uteslut koriandern om du inte tycker om det. Portioner: -Tillagningstid: 10 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 mogna...

läs mer
Rabarberkompott

Rabarberkompott

RabarberkompottEtt snabbt och enkelt sätt att ta reda på rabarbern. Gott att äta som kräm med lite kokosyoghurt eller kokosgrädde men också som tillbehör till en chiapudding eller pannacotta. Går såklart också att ha som grund i en paj.  Använd på en gång eller frys...

läs mer
Ramslöksolja

Ramslöksolja

RamslöksoljaNu växer ramslöken lite här och där och det är dags att skörda och använda i matlagningen. Ett vattenbaserat extrakt av ramslök kan användas som en antibakteriell produkt och förr användes det även som ett antibiotikum. Men idag används den främst som en...

läs mer
Stekpannebröd

Stekpannebröd

StekpannebrödDet här är ett bröd som är utan ägg och nötter och fungerar väldigt bra som wrap eller tortilla. Perfekt till tacosen eller att fylla med strimlad kyckling eller nötkött och grönsaker. Stekpannebrödet är också gott att använda som en crêpe och fylla med...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.