Tillbehör

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

läs mer
Pesto med morotsblast

Pesto med morotsblast

Pesto med morotsblastAtt göra pesto med morotsblast är något jag (Anne-Lie) gjort varje sommar de senaste åren och det blir så himla gott. Ett jättebra sätt för att ta till reda morotsblasten som oftast annars inte används till något när morötterna skördats eller...

läs mer
Jordgubbssylt med gelatin

Jordgubbssylt med gelatin

Jordgubbssylt med gelatinI vanliga fallbrukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en "sylt". Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med dem. Speciellt med jordubbar som kan bli lite rinnigt. Du kan använda både färska och frysta...

läs mer
Rökig sås till grillat

Rökig sås till grillat

Rökig sås till grillatDenna sås är riktigt krämig och god med smaker som passar fint till grillat och till revbensspjäll som man gör i ugnen. Även väldigt gott till pulled pork eller pulled beef. Såsen är majonnäsbaserad.Portioner/antal/mängd:  ca 2.5...

läs mer
Inlagd rödlök

Inlagd rödlök

Inlagd rödlökGod inlagd rödlök som passar till grillat och pulled kött, samt i hamburgaren. Eller varför inte blanda i en god sallad! Passar även gott till sill. Enkelt att göra och tar inte lång tid.Portioner/antal/mängd:  1 burkTillagningstid: 10 minuterKategori:...

läs mer
Skruvad rättika

Skruvad rättika

Skruvad rättikaEtt gott tillbehör till både grillat, köttfärssåen, köttbullar eller egentligen vad som helst! Det är kul för barnen att få lite skruvade grönsaker (använd en grönsakssvarv) och att få vara med och svarva grönsakerna. Rättika är också en rotfrukt som...

läs mer
Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta elle fiskgratäng med lite orientiska smaker. Portioner/antal/mängd:  4 portioner Tillagningstid:  10 minuter Kategori: Tillbehör Etikett:...

läs mer
Cashew krämost med vitlök

Cashew krämost med vitlök

Cashew krämost med vitlökMånga som äter enligt paleo saknar osten. Jag (Tine) är en av dem. Den här krämiga osten ersätter inte riktigt ost, men man får iaf en ostig smak! Det är näringsjästen som ger krämosten den ostiga smaken. Pröva gärna lite olika smaker på...

läs mer
Sötpotatismos

Sötpotatismos

Sötpotatismos Ett gott och krämigt mos som passar bra till en köttbit, fisk, fågel eller en god korv. Du kan hacka ner lite persilja i moset, eller pressa i en vitlöksklyfta. Supergott!Även gott med lite grillad paprika i moset. Passar fint till barn också iställrt...

läs mer
Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

läs mer
Senap

Senap

Senap Det här är en senap som är väldigt enkel att göra och jättebra att ha som grund till olika recept med senap i t ex hovmästarsås, men också väldigt god som den är. Portioner/antal/mängd:  ca 2 dl Tillagningstid: 10-15 minuter Kategori: Tillbehör Jul Etikett:...

läs mer
Mandelmassa

Mandelmassa

Mandelmassa Mandelmassa är så gott i olika bakverk och passar både till olika bakverk till påsk och jul. Här har ni en enkel variant på den traditionella mandelmassan. Portioner/antal/mängd:  Ca 2.5 dl Tillagningstid: 25 minuterKategori: TillbehörJulPåskDessert och...

läs mer
Kall senapssås

Kall senapssås

Kall senapssås Den här såsen har lite sting av både hetta och syrlighet och passar ypperligt till fisk, kanske speciellt till gravad lax. Portioner/antal/mängd:  1 dl Tillagningstid: 5 minuter Kategori: TillbehörJul Etikett: PaleoIngredienser: 1 dl kokosyoghurt 1 msk...

läs mer
Pumpakryddor

Pumpakryddor

PumpakryddorPumpakrydda är nog inte ett så vanligt koncept i Sverige, men i exempelvis USA kan man köpa färdiga pumpakryddor i affären, liksom vi köper färdiga glöggkryddor eller pepparkakskryddor. Här har ni i alla fall pumpakrydda som ni antingen kan använda till...

läs mer
Gelé

Gelé

GeléGelé är riktigt gott till en stek och en krämig gräddsås med kokos. Ta de bär du tycker om. På bilden syns svartvinbärsgelé och nedan ser ni röda vinbärsgelé med äpple i som sötning vilket gör att den blir lite mer grumlig. 1 tsk gelatinpulver motsvarar ungefär 2...

läs mer
Ugnsrostad pumpa med kål

Ugnsrostad pumpa med kål

Ugnsrostad pumpa med kålEn härligt matig sallad med både tillagade och råa grönsaker för extra textur och smak. I receptet används pumpan Crown Prince, men du kan ta vilken pumpa du vill och tycker om. Läs gärna inlägget om de vanligaste pumporna i Sverige för lite...

läs mer
Sötpotatishummus

Sötpotatishummus

SötpotatishummusHärligt len och krämig i konsistensen, både söt och salt och väldigt god med lite salta kex, biscuits eller fröknäcken. Du kan byta ut sötpotatisen mot pumpa och lägga till lite pumpakryddor.Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dlTillagningstid: 30...

läs mer
Pumpapuré

Pumpapuré

Pumpapuré Pumpa var ingenting vi åt när jag (Tine) växte upp. Det har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste 10 åren. Det är fortfarande väldigt många som aldrig smakat på pumpa. Man kan göra väldigt mycket av pumpa, allt från att ugnsbaka den till att göra...

läs mer
Plommonchutney

Plommonchutney

Plommonchutney En god, lite stark chutney som passar riktigt fint till både scones, biscuits, krispiga frökex, fröknäcken, och annat gott. Även riktigt god till en härlig stek, både lamm, biff och fläsk. Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dl Tillagningstid: 40-45 minuter...

läs mer
Gräddig sås med kokosmjölk

Gräddig sås med kokosmjölk

Gräddig sås med kokosmjölkOm det är nåt jag saknat under alla år jag (Tine) ätit paleo så är de just gräddsås. Det har nog med barndomsminnen att göra av min farmors goda gräddsåser till söndagssteken. Jag har arbetat fram en gräddsås som är lik originalet, men...

läs mer
Hemmagjord béarnaisesås

Hemmagjord béarnaisesås

Hemmagjord béarnaisesås Béarnaisesås kan ju ätas både kall, varm, mer rinnig eller krämig. Den här såsen kan serveras direkt och vara lite varm och rinnig, eller så ställer man in den i kylen och får en kall och mer krämig béa. Gör precis som du vill. Snabb, enkel och...

läs mer
Skaldjursfond

Skaldjursfond

SkaldjursfondNu är det strax kräftpremiär och runtom i landet äts det massor av kräftor och räkor. Släng inte skalen när ni är färdiga att äta, spara dem och gör en god skaldjursfond som kan andvändas i fisksoppa eller i en god skaldjurssoppa. Eller frys in skalen och...

läs mer
Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs

SrirachamajonnäsEn riktigt god sås till det mesta. Mycket hetta och smak. Dessutom enkel att göra. Om du redan har gjort majonnäsen och srirachasåsen så tar det bara nån minut att blanda de båda. Om du ska göra båda såserna tar detta lite längre tid då srirachasåsen...

läs mer
Ny lag till frysta kräftor

Ny lag till frysta kräftor

Ny lag till frysta kräftorSe först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn. Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god...

läs mer
Grillad Pak Choi

Grillad Pak Choi

Grillad Pak ChoiEtt enkelt tillbehör till det grillade i sommar. Försök att lägg pak choi så att den gröna delen hamnar lite utanför den varmaste delen av grillen annars blir den för grillad. Den kan även göras i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pak choi på...

läs mer
Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsåsDet finns så mycket gott i grönsaksväg nu på sommaren. Bland annat späda morötter. Och alla dessa färska örter som inte längre kostar en förmögenhet eller som man odlat själv. För att ta vara på både morötter och örter kan man göra goda...

läs mer
Pizzasallad

Pizzasallad

PizzasalladDen smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker. Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.Portioner/antal/mängd: 0.5 vitkålshuvudTillagningstid: 15...

läs mer
Het inlagd gurka med koriander

Het inlagd gurka med koriander

Het inlagd gurka med korianderInlagd gurka är riktigt gott och nu när gurkorna börjar komma upp i trädgårdarna runtom i landet passar det fint att lägga in en del av det så man har till hösten och vintern. Denna variant av inlagd gurka är lite mer somrig och passar...

läs mer
Klassisk inlagd gurka med dill

Klassisk inlagd gurka med dill

Klassisk inlagd gurka med dillGott till grillat, men också väldigt gott och klassiskt till köttbullar och lingon. Vattnet blir lite brunaktigt med kokossocker, lite klarare med kokossocker. Portioner/antal/mängd: 2 burkar à 225 ml varderaTillagningstid: 45 minuter +...

läs mer
Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulorDetta är det nya inom paleovärlden - en paleoparmesan! Det är busenkelt att göra, men det är en del väntetid. Sen är det bara att tunt skiva de konserverade äggulorna eller riva dem över en sallad, köttfärssåsen, köttbullarna, tomatsåsen eller...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.