Huvudrätt

Baconsallad

Baconsallad

Baconsallad Den här salladen är både lite knaprig och krämig och otroligt god! Passar som både frukost, lunch och middag och är en sallad låg på kolhydrater och hög i fett för den som vill ha en lite mer ketogen sallad. Portioner/antal/mängd: 1Tillagningstid: 20...

läs mer
Helstekt entrecôte

Helstekt entrecôte

Helstekt entrecôteEntrecôte är en riktigt smakrik bit kött som har en hel del insprängt fett.Den kan både stekas, grillas och stekas hel i ugnen. Då entrecôte är en ädeldetalj på djuret så tar inte tillagningen speciellt lång tid heller. Ta gärna fram köttet en stund...

läs mer
Pumparisotto med blomkålsris

Pumparisotto med blomkålsris

Pumparisotto med blomkålsrisDen här risotton är så härligt krämig och god, men med lite motstånd av blomkålsriset så att allt inte bara blir en puré. Den är lite söt från pumpan och kokosmjölken, men baconet tillför sälta och de torkade tranbären tillför en härlig...

läs mer
Sötpotatisgnocchi

Sötpotatisgnocchi

Sötpotatisgnocchi Smakar riktigt gott och med tomatsåsen blir den riktigt lyxig. Man kan alltid ha lite bacon, räkor, oliver, köttrester eller annat i tomatsåsen för att göra den ännu matigare.Eller servera med en köttfärssås eller med goda köttbullar.Också goda med...

läs mer
Helstekt örtkyckling

Helstekt örtkyckling

Helstekt örtkycklingHelstekt kyckling blir så väldigt gott och saftigt och så är det en relativt snabb middag. Benen använder du enkelt till en god kycklingbuljong sen! För att det ska gå lite snabbare och att kycklingen ska stekas lite mer jämnt tar vi bort ryggraden...

läs mer
Pumpapuré

Pumpapuré

PumpapuréPumpa var ingenting vi åt när jag (Tine) växte upp. Det har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste 10 åren. Det är fortfarande väldigt många som aldrig smakat på pumpa. Man kan göra väldigt mycket av pumpa, allt från att ugnsbaka den till att göra...

läs mer
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Fiskgratäng Härligt god vit fisk, syrlighet från kokosyoghurt, lite hetta och medelhavssmaker. Fänkålen ger det hela en riktigt intressant smak. Servera med blomkålsris eller lite grönsallad. Portioner/antal/mängd: 2 Tillagningstid: 30 minuter Kategori: Huvudrätt...

läs mer
Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer

Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer

Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer Krispigt yttre och riktigt saftigt inre...låter gott va? Det är precis vad man får av dessa lårkycklingfiléer i ugn. Jag vet inte med er, men kycklingbröstfiléer kan bli lite torra. Det problemet har jag aldrig haft med...

läs mer
Högrevsgryta med kokosyoghurt

Högrevsgryta med kokosyoghurt

Högrevsgryta med kokosyoghurtEn riktigt god gryta med högrev som blir lite syrlig av kokosyoghurt. Grytan är ganska stark, men du kan såklart utesluta chilifrukten och dra ner på mängden sriracha för att minska styrkan på den. En god, värmande gryta för kallare...

läs mer
Höstgryta med köttfärs

Höstgryta med köttfärs

Höstgryta med köttfärsNu börjar höstens vindar blåsa och då är det gott att äta lite grytor med djupare, rikare smaker. Gärna något som kokat ett bra tag så att smakerna kommer fram. Servera med lite vitkål stekt med ghee, vitkålssallad med äpple och salladslök, eller...

läs mer
Biff Chili

Biff Chili

Biff Chili Här har ni en underbar chiligryta som passar både till vardags, helg och fest. Tillsammans med en god, krämig guacamole och kanske lite heta tacochips blir det en god variant på vanlig fredagstacos. Portioner/antal/mängd: 4 Tillagningstid: 2.5-3 timmar...

läs mer
Entrecôte med béarnaisesås

Entrecôte med béarnaisesås

Entrecôte med béarnaisesåsEn perfekt stekt köttbit, finns det nåt bättre? Tillsammans med lite ugnsstekta grönsaker och en hemmagjord béarnaisesås blir det en komplett och lyxig middag. Saker att tänka på när du steker en bitt entrecôte: Ställ fram köttet en stund...

läs mer
Pyttipanna med sötpotatis

Pyttipanna med sötpotatis

Pyttipanna med sötpotatisPyttipanna är väl så mycket husmanskost som man kan få. Och en rätt som väldigt många svenskar äter ofta av, vare sig det är den köpa halvfabrikatsvarianten eller hemmagjord. Det är också en rätt som är miljösmart då man tar hand om rester och...

läs mer
Högrevsburgare

Högrevsburgare

HögrevsburgareEn riktigt god och saftig burgare bhöver inte vara krånglig att göra. Du kan även bara göra det med svartpeppar och salt och skippa tomatpurén. Låt köttet vara hjälten i rätten med sin egna goda smak, speciellt om du köper gräsbeteskött. Och tillbehören...

läs mer
Fattiga riddare

Fattiga riddare

Fattiga riddareEn rätt som kan användas som frukost, mellanmål, huvudrätt, och dessert.Älskad av stora och små. Variera smaken med olika bär och frukt eller skippa kanelen och använd bara vanilj.Portioner/antal/mängd: 4 skivor brödTillagningstid: 15 minuterKategori:...

läs mer
Skaldjurssoppa med kokosmjölk

Skaldjurssoppa med kokosmjölk

Skaldjurssoppa med kokosmjölkSkaldjurssäsongen är i full gång. Ni sparar väl skalen och gör en god skaldjursfond? Fonden kan bland annat användas till denna goda skaldjurssoppa med kokosmjölk. En riktig höjdare. Servera med lite färska räk- och/eller kräftstjärtar, en...

läs mer
Kantarell- och kycklingpaj

Kantarell- och kycklingpaj

Kantarell- och kycklingpajDet här är det klart bästa pajskalet som jag gjort. Det har en härligt brödig smak och passar till de flesta fyllningar. Det passar bäst i en pajform som är 30 cm i diameter, har man en på 24 cm så blir skalet ganska tjockt (som på bilden)....

läs mer
Ugnsrostad sötpotatissallad

Ugnsrostad sötpotatissallad

Ugnsrostad sötpotatissalladPotatissallad är ju riktigt gott och i det sista har fransk potatissallad blivit mer och mer populärt. Detta är nästan som en fransk potatissallad, men med sötpotatis istället. En matigare sallad som kan serveras både varm och kall, ätas...

läs mer
Tomatpaj

Tomatpaj

Tomatpaj En matig paj som passar fint som den är eller som sidorätt till exempel till grillat eller en god köttfärssås eller pannbiffar. Man kan äta den med eller utan en god sås och kall sallad till.Portioner/antal/mängd: 4-6 portioner Tillagningstid: 90 minuter...

läs mer
Kokt vildfångad lax

Kokt vildfångad lax

Kokt vildfångad laxÄr man i nord Norge så gör man som byborna. Då blir det kokt vildfångad lax med potatis och inlagd gurka. Mums! På bilden syns även det som heter römme, men du kan istället ta en klick kokosyoghurt såklart.Det är väldigt gott att äta detta med...

läs mer
Hel kronärtskocka i ugn

Hel kronärtskocka i ugn

Hel kronärtskocka i ugnSupergott med kronärtskocka till lunch, middag eller som en sidorätt till annat gott på matbordet. Du kan dippa i lite god aioli, saffransaioli eller kanske lite olja eller smält ghee med olika örter i. Riktigt smaskigt på sommaren ute i den...

läs mer
Helstekt högrev i ugn

Helstekt högrev i ugn

Helstekt högrev i ugnHögrev är väldigt smakrikt på grund av den hög fettinsprängdhet i köttet. Däremot innehåller det också en hel del bindväv och om man inte tillagar det tillräckligt länge kan det bli väldigt segt. Högrev passar sig fint till grytor, pulled beef,...

läs mer
Pulled beef med rökig grillsås

Pulled beef med rökig grillsås

Pulled beef med rökig grillsåsTill den här rätten används detta recept på rökig grillsås. Man behöver inte låta den koka innan om man inte vill. Då går det snabbare också. Till pulled passar köttbitar som högrev, fransyska, bogstek. Servera gärna pulled beef med...

läs mer
Hel laxsida i ugn eller på grillen

Hel laxsida i ugn eller på grillen

Hel laxsida i ugn eller på grillenLax är så mångsidigt och kan göras med massor av olika kryddning. För den här grillade eller ugnsbakade laxen blir det lite mer kryddning, men om du vill kan du bara blandalite örter med ghee och klicka ut på laxen, skiva på lite...

läs mer
Club Sandwich Smörgåstårta

Club Sandwich Smörgåstårta

Club Sandwich SmörgåstårtaSmörgåstårta måste ju ändå vara en av Sveriges nationalrätter. Och det är klart det ska finnas en paleovariant! Självklart kan man byta ut innehållet i smörgåstårtan med exempelvis räkröra, tonfiskröra, skinka, grönsaker och vad man än tycker...

läs mer
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

ZucchinilasagneEn god och krämig mejerifri zucchinilasagne med helt gudomliga smaker. Istället för lasagneplattor gjort på vete så används skivor av zucchini. Det här är en zucchinilasagne utan tomat och passar även för dig som äter enligt AIP och  låghistaminkost....

läs mer
Grekisk lammgryta

Grekisk lammgryta

Grekisk lammgrytaLamm är ofta ett hälsosammare kött i och med att djuren haft ett bättre liv, fått beta ute och inte bo i små, trånga utrymmen (oftast iaf). Ok, lammen kanske får lite spannmål under vintern, men generellt sätt så får de ganska så bra föda. Så här har...

läs mer
Kalkonbröst i kokos- och ajvarsås

Kalkonbröst i kokos- och ajvarsås

Kalkonbröst i kokos- och ajvarsåsRiktigt smakrik rätt med saftig kalkon.Anpassa chili efter hur mycket styrka du vill ha. Servera med en grönsallad, rotfrukter, stekt eller grillad vitkål eller varför inte lite blomkålsris, eller blomkålsris med kokos.Portioner:...

läs mer
Bananpannkakor

Bananpannkakor

Enkla bananplättarBananpannkakor har nog de flesta testat vid det här laget. Enkelt och försvinnande gott. De flesta barn tycker om det, man kan variera smaken med olika kryddning, göra plättar eller pannkakor, fylla dem och rulla ihop som crepes, eller servera dem...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.