Mellanmål

Granola

Granola

Granola En riktigt god granola som passar fint till lite kokosyoghurt eller i en smoothie. Du kan lägga till andra frön eller nötter, torkad frukt och bär eller krydda granolan med exempelvis kanel och/eller kardemumma. Portioner/antal/mängd: ca 1 liter...

läs mer
Salta kex med tre ingredienser

Salta kex med tre ingredienser

Salta kex med tre ingredienserEnkla, goda och spröda kex. Mums! Dessutom med endast tre ingredienser, kan det bli bättre!? Servera med diverse dipp och såser som du hittar under tillbehör. Kolla in recept på Salta kex för tips på hur du kan smaksätta kexen....

läs mer
Salta kex

Salta kex

Salta kexVem vill inte ha riktigt goda, salta kex emellanåt!? Goda att dippa eller använda med exempelvis korvar, skinkor etc. Dessa kex fungerar även om du äter AIP kost. Smaksätta med diverse olika kryddningar: rosmarin och salt lökpulver, vitlökspulver,...

läs mer
Sötpotatishummus

Sötpotatishummus

SötpotatishummusHärligt len och krämig i konsistensen, både söt och salt och väldigt god med lite salta kex, biscuits eller fröknäcken. Du kan byta ut sötpotatisen mot pumpa och lägga till lite pumpakryddor.Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dlTillagningstid: 30...

läs mer
Mjuka pumpakakor

Mjuka pumpakakor

Mjuka pumpakakor I oktober månad svämmar sociala medier över med recept som innehåller pumpa inför bland annat Halloween. Här har ni ett till! Dessa pumpakakor är lite mjukare än vanliga kakor och påminner lite om pepparkakor. Om man vill ha dem lite hårdare får man...

läs mer
Pumpa latte

Pumpa latte

Pumpa latte Det här är en riktigt god latte som värmer inte bara genom att den är varm, men att den har värmande kryddor som exempelvis kanel och muskotnöt. Perfekt så här på hösten att mysa med uppkrupen i soffan. Portioner/antal/mängd: 2 portioner Tillagningstid: 15...

läs mer
Pumpapuré

Pumpapuré

PumpapuréPumpa var ingenting vi åt när jag (Tine) växte upp. Det har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste 10 åren. Det är fortfarande väldigt många som aldrig smakat på pumpa. Man kan göra väldigt mycket av pumpa, allt från att ugnsbaka den till att göra...

läs mer
Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer

Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer

Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer Krispigt yttre och riktigt saftigt inre...låter gott va? Det är precis vad man får av dessa lårkycklingfiléer i ugn. Jag vet inte med er, men kycklingbröstfiléer kan bli lite torra. Det problemet har jag aldrig haft med...

läs mer
Stekta kaneläpplen

Stekta kaneläpplen

Stekta kaneläpplen Sensommar och höst finns det massor av äpplen i de svenska trädgårdarna och mycket slängs dessvärre bort. Äpplen kan ju användas till så mycket som juicer, cider, must, äppelkaka, smulpaj, vitkålssallad med äpple och salladslök, i smoothies,...

läs mer
Chailatte

Chailatte

Chailatte Ute har temperaturen sjunkit rejält. Regniga dagar är mer vanliga än sol och badväder och inomhus tänds det mer och mer ljus. Det är höst. Och hösten kan vara riktigt mysig! Krypa upp i soffan eller fåtöljen med en god chailatte som värmer inifrån och ut. Så...

läs mer
Chiapudding med frusna bär

Chiapudding med frusna bär

Chiapudding med frysta bärDet perfekta mellanmålet, den ultimata frukosten och den underbara desserten. Chiapudding blir vad du gör den till. Det här receptet innehåller banan och jag tycker att det gör den perfekt till mellanmål, speciellt bra innan träning. Det går...

läs mer
Krispiga frökex

Krispiga frökex

Krispiga frökexDet finns en mängd olika recept på frökex, även kallat fröknäcke, på nätet och jag har provat några av dessa i min jakt på att hitta ett riktigt gott krispigt frökex. Det här receptet är en blandning av de olika recept som jag har testat och jag tycker...

läs mer
Plättar på butternutsquash och ägg

Plättar på butternutsquash och ägg

Plättar på butternutsquash och äggPlättar på butternutsquash och ägg är ett enkelt recept att mixa ihop till en härlig frukost eller brunch på helgen. Eller varför inte förbereda och ha som mellanmål under veckorna? Butternutsquash, eller butternutpumpa som det också...

läs mer
Dipp på kokosyoghurt

Dipp på kokosyoghurt

Dipp på kokosyoghurtDipp med grönsaker är ju en klassiker och så gott! En dipp gjord på kokosyoghurt blir minst lika god som en gjord på gräddfil eller cream fraiche. Man kan använda dippen till tacos också eller till Tex Mex pulled pork eller liknande....

läs mer
Mugcake

Mugcake

MugcakeEtt mäktigt mellanmål som tillfredställer eftermiddagens sötsug. Det här är en variant men den kan smaksättas på flera sätt. Vill man ha lite mindre kaka så kan man fördela smeten i tre stadiga muffinsformar, annars är det just det smidiga i att laga kakan i en...

läs mer
Rabarberkompott

Rabarberkompott

RabarberkompottEtt snabbt och enkelt sätt att ta reda på rabarbern. Gott att äta som kräm med lite kokosyoghurt eller kokosgrädde men också som tillbehör till en chiapudding eller pannacotta. Går såklart också att ha som grund i en paj.  Använd på en gång eller frys...

läs mer
Stekpannebröd

Stekpannebröd

StekpannebrödDet här är ett bröd som är utan ägg och nötter och fungerar väldigt bra som wrap eller tortilla. Perfekt till tacosen eller att fylla med strimlad kyckling eller nötkött och grönsaker. Stekpannebrödet är också gott att använda som en crêpe och fylla med...

läs mer
Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan äggPlättar på butternutsquash utan ägg får en härlig konsistens med lätt krisp i kanterna och en väldigt god smak som passar bra till både sött och salt. Gott med en snabblagad sockerfri sylt till och även med lite grönsaker som till...

läs mer
Pannkakor och våfflor

Pannkakor och våfflor

Pannkakor och våfflorDenna smet är lika god att steka våfflor med som att göra pannkakor. Beror väl helt på vilken form man vill ha på det och om man orkar dra fram våffeljärnet. Tillbehöret kan man ju göra både sött eller mer matigt. Våfflor är goda att göra som...

läs mer
Äggrullar grundrecept

Äggrullar grundrecept

Äggrullar grundreceptDessa omelettliknande rullar är helt perfekta att fylla med en god röra, lite skinka, sallad, eller vad man än behagar och äta som frukost, lunch, middag eller ännu hellre ute i naturen på en picknick. Det är också ett perfekt mål att ha med sig...

läs mer
Grötpinnar

Grötpinnar

GrötpinnarEtt ganska behändigt mellanmål att ha med sig när man är ute och rör sig. Helt fria från spannmål, mejerier, baljväxter och socker. Först lite information om ingredienserna. Kokosfett: Innehåller hela 91.7% av RDI (per 100g) av vitamin E! De mättade fetterna...

läs mer
Jerky

Jerky

JerkyDet kan kännas som en alltför svår grej att göra egen jerky, men det är faktist väldigt enkelt och går mycket snabbare än man tror. Går att göra på allt slags kött med olika smaksättningPortioner: -Tillagningstid: marinera minst 12 timmarförberedelse ca 30 mini...

läs mer
Räkröra

Räkröra

RäkröraDet kan användas till så mycket. Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.Det går också att ha som lager i en god smörgåstårta....

läs mer
Syrlig probiotisk äggröra

Syrlig probiotisk äggröra

Syrlig probiotisk äggröraEn krämig äggröra full av bra fetter och näring som gör gott för ens tarmar och kropp. Dessutom helt underbara smaker och lätt att göra. Perfekt för en frukost och även som mellanmål. Gott att äta som en egen rätt men också mycket gott att ha...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.