Paleo Sverige Recept

Naturlig mat lagad från grunden
Utan spannmål, gluten, mejerier, baljväxter, vitt socker och tillsatser

Senaste recepten

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

läs mer
Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

läs mer
Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

läs mer
Pesto med morotsblast

Pesto med morotsblast

Pesto med morotsblastAtt göra pesto med morotsblast är något jag (Anne-Lie) gjort varje sommar de senaste åren och det blir så himla gott. Ett jättebra sätt för att ta till reda morotsblasten som oftast annars inte används till något när morötterna skördats eller...

läs mer
Rulltårta med jordgubbssylt

Rulltårta med jordgubbssylt

Rulltårta med jordgubbssyltEn krämig äggröra full av bra fetter och näring som gör gott för ens tarmar och kropp. Dessutom helt underbara smaker och lätt att göra. Perfekt för en frukost och även som mellanmål. Gott att äta som en egen rätt men också mycket gott att...

läs mer
Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbarDu kan äta kakan som den är, lägga chokladbitar i smeten och få mjuka kakor med choklad i, eller varför inte ha torkade bär i dem! Du kan även äta dem med smörgåspålägg, men de är lite söta så då får man utesluta sötningen och...

läs mer
Jordgubbssylt med gelatin

Jordgubbssylt med gelatin

Jordgubbssylt med gelatinI vanliga fallbrukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en "sylt". Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med dem. Speciellt med jordubbar som kan bli lite rinnigt. Du kan använda både färska och frysta...

läs mer
Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Smoothieglass med rabarber och jordgubbar Egentligen kan du ha nästan precis vad som helst i en smoothieglass precis som när du gör en egen smoothie. Smoothieglass passar perfekt som mellanmål i sommarvärmen så att du eller kanske dina barn eller barnbarn får i sig...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.