Sidorätt

Krämig zucchinisallad

Krämig zucchinisallad

Krämig zucchinisalladEn zucchinisallad som får sin krämighet av aioli, lite syrlighet av kokosyoghurt och smaker av senap, purjolök, gräslök och persilja. Det här är en variant på potatissallad men går såklart att göra det här receptet med kokt kall potatis istället...

läs mer
Sötpotatisfries

Sötpotatisfries

Sötpotatisfries De är krispiga och goda och passar både som tillbehör till exempelvis till en god hamburgare eller stek, eller goda som de är med lite olika dipp till. smarrigt värre! De olika såserna på bilden är en aioli, en guacamole och en tacosalsa. ...

läs mer
Revbensspjäll med chili

Revbensspjäll med chili

Revbensspjäll med chili Vem tycker inte om revbensspjäll!? Så gott och användbart både som snacks, som sidorätt på ett buffébord, eller till middag ihop med lite annat plock. Går att göra dessa i ugnen eller på grillen. De här revbensspjällen har lite mer sting i sig...

läs mer
Rostad potatissallad med primörer

Rostad potatissallad med primörer

Rostad potatissallad med primörer Försommaren bjuder på mycket gott som färskpotatis och andra goda primörer. Att blanda dessa till en härlig sallad är verkligen en hit tillsammans med en syrlig dressing. Använd de primörer du själv gillar. Portioner/antal/mängd:  4...

läs mer
Sommarsill med polkabetor och krasse

Sommarsill med polkabetor och krasse

Sommarsill med polkabetor och krasseMan måste ju inte alltid servera sill i en glasburk eller i en skål. Ibland kan det vara roligt att servera den på ett fat istället, fint upplagt med olika grönsaker. Här är bara ett tips, du kan använda vilka grönsaker du vill för...

läs mer
Skruvad rättika

Skruvad rättika

Skruvad rättikaEtt gott tillbehör till både grillat, köttfärssåen, köttbullar eller egentligen vad som helst! Det är kul för barnen att få lite skruvade grönsaker (använd en grönsakssvarv) och att få vara med och svarva grönsakerna. Rättika är också en rotfrukt som...

läs mer
Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffranEtt riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta elle fiskgratäng med lite orientiska smaker.Portioner/antal/mängd:  4 portionerTillagningstid:  10 minuterKategori: SidorättEtikett:...

läs mer
Krispiga kyckling nuggets

Krispiga kyckling nuggets

Krispiga kyckling nuggets De allra flesta tycker väl om krispiga kyckling nuggets, men mest är det nog förknippat med barn. Dessa kyckling nuggets är inte fulla med spannmål och friterade i dålig olja utan gjorda med lite mer hälsosamma produkter. Med det sagt så är...

läs mer
Mos på matpumpa/vintersquash

Mos på matpumpa/vintersquash

Mos på matpumpa/vintersquashMos på matpumpa blir gudomligt gott och passar utmärkt som sidorätt till ett flertal olika rätter. Moset kan göras på olika sorters matpumpa som tex butternutsquash som brukar finnas i de större livsmedelsbutikerna året om. Under hösten...

läs mer
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Gratinerad hummer Vill man ha en lyxig förrätt eller sidorätt så är det detta man ska servera. Väldigt gott tillsammans med en syrlig sås som citron- och basilikasås. Eller skippa vitlöken i gratineringen och servera med en god vitlökssås. En härlig drink till är inte...

läs mer
Kallrökt lax med basilikamajonnäs

Kallrökt lax med basilikamajonnäs

Kallrökt lax med basilikamajonnäsDetta är en mycket god rätt som passar fint som förrätt, eller som ett komplement i en tapas-middag. Den syrliga smaken av citrus passar perfekt med basilikan och den rökta smaken av laxen. Passar fint sommar som...

läs mer
Sötpotatismos

Sötpotatismos

SötpotatismosEtt gott och krämigt mos som passar bra till en köttbit, fisk, fågel eller en god korv. Du kan hacka ner lite persilja i moset, eller pressa i en vitlöksklyfta. Supergott!Även gott med lite grillad paprika i moset. Passar fint till barn också iställrt för...

läs mer
Pumparisotto med blomkålsris

Pumparisotto med blomkålsris

Pumparisotto med blomkålsrisDen här risotton är så härligt krämig och god, men med lite motstånd av blomkålsriset så att allt inte bara blir en puré. Den är lite söt från pumpan och kokosmjölken, men baconet tillför sälta och de torkade tranbären tillför en härlig...

läs mer
Spaghettipumpa

Spaghettipumpa

SpaghettipumpaEn god och annorlunda pumpa där man kan låtsas att man äter spaghetti. Kan det egentligen bli bättre?! Tiden i ugnen beror dels på din ugn, men också hur mjuk du vill ha din pumpa. Enligt receptet nedan blir pumpan al dente. Låt den stå inne lämgre om du...

läs mer
Ugnsrostad pumpa med kål

Ugnsrostad pumpa med kål

Ugnsrostad pumpa med kålEn härligt matig sallad med både tillagade och råa grönsaker för extra textur och smak. I receptet används pumpan Crown Prince, men du kan ta vilken pumpa du vill och tycker om. Läs gärna inlägget om de vanligaste pumporna i Sverige för lite...

läs mer
Pumpa- och pak choisallad med sesamvinaigrette

Pumpa- och pak choisallad med sesamvinaigrette

Pumpa- och pak choisallad med sesamvinegretteDen här salladen har lite japanska smaker och passar fint till exempelvis lite biffstrimlor i en god chili och ingefärsmarinad eller till laxfärsbiffar och spara lite av marinaden till salladen att doppa fiskburgarna i. Du...

läs mer
Ugnsrostad sötpotatissallad

Ugnsrostad sötpotatissallad

Ugnsrostad sötpotatissalladPotatissallad är ju riktigt gott och i det sista har fransk potatissallad blivit mer och mer populärt. Detta är nästan som en fransk potatissallad, men med sötpotatis istället. En matigare sallad som kan serveras både varm och kall, ätas...

läs mer
Tomatpaj med basilika

Tomatpaj med basilika

Tomatpaj En matig paj som passar fint som den är eller som sidorätt till exempel till grillat eller en god köttfärssås eller pannbiffar. Man kan äta den med eller utan en god sås och kall sallad till.Portioner/antal/mängd: 4-6 portioner Tillagningstid: 90 minuter...

läs mer
Grillad Pak Choi

Grillad Pak Choi

Grillad Pak ChoiEn enkel sidorätt till det grillade i sommar. Försök att lägg pak choi så att den gröna delen hamnar lite utanför den varmaste delen av grillen annars blir den för grillad. Den kan även göras i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pak choi på...

läs mer
Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsåsDet finns så mycket gott i grönsaksväg nu på sommaren. Bland annat späda morötter. Och alla dessa färska örter som inte längre kostar en förmögenhet eller som man odlat själv. För att ta vara på både morötter och örter kan man göra goda...

läs mer
Rå fänkålssallad

Rå fänkålssallad

Rå fänkålssalladEtt enkelt och snabbt tillbehör till grillat i sommar. Riktigt fräsch sallad. Portioner/antal/mängd: 4 portionerTillagningstid: 10 minuter + 15-30 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 1 stor fänkål + dillen på fänkålen 2 msk olivolja 1...

läs mer
Hel kronärtskocka i ugn

Hel kronärtskocka i ugn

Hel kronärtskocka i ugnSupergott med kronärtskocka till lunch, middag eller som en sidorätt till annat gott på matbordet. Du kan dippa i lite god aioli, saffransaioli eller kanske lite olja eller smält ghee med olika örter i. Riktigt smaskigt på sommaren ute i den...

läs mer
Nektariner i timjandressing

Nektariner i timjandressing

Nektariner i timjandressingDet är lätt att ens nektariner blir övermogna på sommaren. Då är det ju tur att man kan göra andra goda saker med dem. En riktigt god  "sallad" till exempel som passar riktigt fint till grillat i sommar. Både kött och fisk. Snabb och enkel...

läs mer
Vitkål stekt i ghee

Vitkål stekt i ghee

Vitkål stekt i gheeDet här är ett riktigt gott tillbehör till allt möjligt, men exempelvis köttbullar/pannbiffar, köttfärsås, en god köttbit, en stekt fiskbit eller vad som helst egentligen. Ändra kryddningen efter egen smak och behag.Portioner/antal/mängd: 4-6...

läs mer
Sommarsill med tre sorters peppar

Sommarsill med tre sorters peppar

Sommarsill med tre sorters pepparPå sommaren brukar det uppkomma flera tillfällen att äta sill på. Bland annat på nationaldagen och på midsommar. Den här sillen är ganska lökig och med tre sorters peppar. Du kan ta mer eller mindre peppar beroende på hur mycket styrka...

läs mer
Rödbetspicklade djävulsägg

Rödbetspicklade djävulsägg

Picklade djävulsäggPicklade ägg, kan det verkligen vara gott?Ja, faktum är att det är riktigt gott! Och så blir det så fint också. Perfekt att ha på påsk-, eller midsommarbuffén, men också gott att ha i kylen som ett snabbt snacks! Då behöver man itne lägga in med...

läs mer
Foccaciabröd med lax, kaviar och kokosyoghurt

Foccaciabröd med lax, kaviar och kokosyoghurt

Foccaciabröd med lax, kaviar och kokosyoghurtEtt härligt foccaciabröd som man kan äta som det är och dippa i kokosolja, eller göra denna festliga rätt till midsommar, nationaldagen eller andra festliga tillfällen. Recept på kokosyoghurt finner ni...

läs mer
Vitkålssallad med äpple och salladslök

Vitkålssallad med äpple och salladslök

Vitkålssallad med äpple och salladslökDen här vitkålssalladen kan man ha både som en sidorätt eller som ett tillbehör. Jag tycker att den är så fräsch och mättande att man inte behöver något mer till det valda proteinet men den kan också lyfta en lite tyngre sidorätt...

läs mer
Mango- och koriandersalsa

Mango- och koriandersalsa

Mango- och koriandersalsaEn riktigt god salsa att ha till grillat i vår och sommar och även till annat. God att lägga till exempelvis kyckling till och ha som en matig sallad. Uteslut koriander om du inte gillar det, och du kan istället ha i lite färsk och härlig...

läs mer
Laxrullar med sparriskräm

Laxrullar med sparriskräm

Laxrullar med sparriskrämDen här rätten passar utmärkt som en förrätt, men även som tilltugg och på ett smörgåsbord. Fin att ha till midsommar och påsk bland annat. Du kan byta ut sparriskrämen mot pepparrotskräm med färsk oregano eller en god basilikamajonnäs om du...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.