Baconlindade dadlar

av 9 apr, 2019

Baconlindade dadlar

Ett riktigt uppskattat tilltugg! Det är både salt och sött och funkar som en liten matigare efterrätt, ett tilltugg till en plockmiddag eller som exempelvis drinktilltugg eller nåt lite extra på smörgåsbordet.

Portioner:

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt
Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 12 urkärnade dadlar
  • 1 paket bacon

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader C.

Skär baconet i hälften. Ta en bit bacon och linda in dadlarna i.

Lägg bacondadlarna på bakplåtspapper på en plåt eller i en ugnsfast form.

Ställ in i ugnen i ca 20 min. Håll koll på dem så de inte bränner. Vänd på dem efter en stund så de får färg runtom.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.