Medelhavskryddade hamburgare

av 28 jun, 2021Huvudrätt, Paleo

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott.

Om du vill ha inlagd gurka till dina hamburgare kan vi rekommendera det här receptet på klassisk inlagd gurka med dill eller det här receptet med het inlagd gurka med koriander.

Pröva gärna detta korv- eller hamburgerbröd till också.

Hamburgarna är absolut godast att grilla. Det är ju nästan all mat. Men självklart smakar de gott i pannan också.

hamburgare-paleo

Portioner/antal/mängd:

4 st x 125 gram
5 st x 100 gram

Tillagningstid:

 15-20 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 gram blandfärs
  • 2 msk oregano
  • 1 tsk mynta
  • 0.5 tsk basilika
  • 1 tsk smoked paprika
  • 1 tsk paprika
  • 1 msk timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • Stekfett till panna

Gör så här:

Ta fram färsen minst 1 timme innan för att komma upp i rumstemperatur. Allt kött får bättre stekyta och steks jämnare om det är i rumstemperatur.

Blanda ner kryddorna i färsen, blanda noga så att kryddorna blandas in väl.

Forma till dina hamburgare.

Smält stekfett (talg, ister, ghee, kokosolja) i en het panna (helst en i gjutjärn, stål eller kolstål) och stek sen hamburgarna på ganska hög värme. Använd gärna ett stänkskydd när du steker då det sprätter en hel del fett när man steker på hög värme.

Stek burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida beroende på hur välstekt du vill ha dem.

Lägg de på en träbräda för att rinna av i några minuter innan du serverar dem.

Flera recept

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.