Bärigt gelégodis

av 9 apr, 2019

Bärigt gelégodis

Godis i all ära, men detta gelégodis är snäppet bättre. Endast naturliga ingredienser och gjort från riktiga bär. Godiset är även riktigt mättande.

Kan varieras med olika bär och frukt. Frukt gör gelégodiset i regel sötare så det behövs ingen honung.

Man kan också använda sig av kokosmjölk och vanilj eller kanel eller kanske kardemumma. Då får du en annan sorts gelatingodis. Eller varför inte göra guldmjölk (med bland annat gurkmeja) och göra gelatingodis av det.
Det finns många olika varianter man kan göra.

Portioner:

Tillagningstid:

20 minuter + 2-3 timmar i kylen

Kategori:

Dessert & Snacks

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 3 dl bär
  • 10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver
  • 1-2 lime
  • 0.5 dl kokosolja
  • 1 msk honung (kan uteslutas)

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Lägg bären och honung i en kastrull och värm tills det börjar koka. Kläm i limejuicen i kastrullen.

Ta av astrullen från plattan och tillsätt kokosoljan. Rör sunt tills det smält och tillsätt sen gelatinbladen. Rör tills gelatinbladen smält ner i blandingen.

Låt det svalna i 10-15 minuter.

Använd en stavmixer och mixa allt till en slätare blandning.
Häll sen blandningen i olika formar eller ha bakplåtspapper i en ugnsform eller liknande och häll ner röran däri.

Ställ in i kylen tills det stelnat (tar några timmar)

Ta ur gelatingodiset ur sina formar. Om du hällde röran i en ugnsform kan du stjälpa ur hela gelatin”klumpen” och sen skära den i små fyrkanter eller liknande.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.