Bärigt gelégodis

av 9 apr, 2019

Godis i all ära, men detta gelégodis är snäppet bättre. Endast naturliga ingredienser och gjort från riktiga bär. Godiset är även riktigt mättande.

Kan varieras med olika bär och frukt. Frukt gör gelégodiset i regel sötare så det behövs ingen honung.

Man kan också använda sig av kokosmjölk och vanilj eller kanel eller kanske kardemumma. Då får du en annan sorts gelatingodis. Eller varför inte göra guldmjölk (med bland annat gurkmeja) och göra gelatingodis av det.
Det finns många olika varianter man kan göra.

 

Detta recept kommer ifrån Birgitta Höglund.
Ni kan hitta mer av hennes recept via den här länken.

Portioner:

Tillagningstid:

20 minuter + 2-3 timmar i kylen

Kategori:

Dessert & Snacks

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 3 dl bär
  • 10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver
  • 1-2 lime
  • 0.5 dl kokosolja
  • 1 msk honung (kan uteslutas)

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Lägg bären och honung i en kastrull och värm tills det börjar koka. Kläm i limejuicen i kastrullen.

Ta av kastrullen från plattan och tillsätt kokosoljan. Rör sunt tills det smält och tillsätt sen gelatinbladen. Rör tills gelatinbladen smält ner i blandningen.

Låt det svalna i 10-15 minuter.

Använd en stavmixer och mixa allt till en slätare blandning.
Häll sen blandningen i olika formar eller ha bakplåtspapper i en ugnsform eller liknande och häll ner röran däri.

Ställ in i kylen tills det stelnat (tar några timmar).

Ta ur gelatingodiset ur sina formar. Om du hällde röran i en ugnsform kan du stjälpa ur hela gelatin”klumpen” och sen skära den i små fyrkanter eller liknande.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.