Bärigt gelégodis

av 9 apr, 2019

Bärigt gelégodis

Godis i all ära, men detta gelégodis är snäppet bättre. Endast naturliga ingredienser och gjort från riktiga bär. Godiset är även riktigt mättande.

Kan varieras med olika bär och frukt. Frukt gör gelégodiset i regel sötare så det behövs ingen honung.

Man kan också använda sig av kokosmjölk och vanilj eller kanel eller kanske kardemumma. Då får du en annan sorts gelatingodis. Eller varför inte göra guldmjölk (med bland annat gurkmeja) och göra gelatingodis av det.
Det finns många olika varianter man kan göra.

Portioner:

Tillagningstid:

20 minuter + 2-3 timmar i kylen

Kategori:

Dessert & Snacks

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 3 dl bär
  • 10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver
  • 1-2 lime
  • 0.5 dl kokosolja
  • 1 msk honung (kan uteslutas)

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Lägg bären och honung i en kastrull och värm tills det börjar koka. Kläm i limejuicen i kastrullen.

Ta av astrullen från plattan och tillsätt kokosoljan. Rör sunt tills det smält och tillsätt sen gelatinbladen. Rör tills gelatinbladen smält ner i blandingen.

Låt det svalna i 10-15 minuter.

Använd en stavmixer och mixa allt till en slätare blandning.
Häll sen blandningen i olika formar eller ha bakplåtspapper i en ugnsform eller liknande och häll ner röran däri.

Ställ in i kylen tills det stelnat (tar några timmar)

Ta ur gelatingodiset ur sina formar. Om du hällde röran i en ugnsform kan du stjälpa ur hela gelatin”klumpen” och sen skära den i små fyrkanter eller liknande.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.