Basilikamajonnäs

av 9 apr, 2019

Basilikamajonnäs

Passar utmärkt till både olika slags kött, men också som en god dippsås till kallrökt fisk.

Använd även såsen som en dipp till grönsaker eller när du ordnar andra olika tillbehör

Portioner:

2.5 dl

Tillagningstid:

5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2.5 dl mild olivolja
  • 1 ägg
  • saft från en halv citron
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • en näve färsk basilika

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en hög behållare. Skär vitlöken i lite mindre bitar innan du slänger ner den i behållaren. Se till att basilikan är torr. Vatten kan göra att majonnäsen blir rinnig.
Krydda efter behag.

Använd en stavmixer och sätt den i botten på behållaren.
Mixa på tills du ser att majonnäsen har börjat formas. Rör stavmixern sakta uppåt och åt sidorna för att få med all olivolja.

Nu har du en härligt krämig basilikamajonnäs!

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.