Basilikamajonnäs

av 9 apr, 2019

Basilikamajonnäs

Passar utmärkt till både olika slags kött, men också som en god dippsås till kallrökt fisk.

Använd även såsen som en dipp till grönsaker eller när du ordnar andra olika tillbehör

Portioner:

2.5 dl

Tillagningstid:

5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2.5 dl mild olivolja
  • 1 ägg
  • saft från en halv citron
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • en näve färsk basilika

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en hög behållare. Skär vitlöken i lite mindre bitar innan du slänger ner den i behållaren. Se till att basilikan är torr. Vatten kan göra att majonnäsen blir rinnig.
Krydda efter behag.

Använd en stavmixer och sätt den i botten på behållaren.
Mixa på tills du ser att majonnäsen har börjat formas. Rör stavmixern sakta uppåt och åt sidorna för att få med all olivolja.

Nu har du en härligt krämig basilikamajonnäs!

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.