Bearnaisesås

av 2 sep, 2019

Bearnaisesås kan ju ätas både kall, varm, mer rinnig eller krämig.

Den här såsen kan serveras direkt och vara lite varm och rinnig, eller så ställer man in den i kylen och får en kall och mer krämig bea.
Gör precis som du vill.

Snabb, enkel och riktigt god.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 dl

Tillagningstid:

5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 150 gram ghee
  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk finriven lök
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1.5 msk färsk dragon / 1.5 tsk torkad dragon
  • Ev. 1.5 msk finhackad färsk persilja

Gör så här:

Smält ghee.

Ha vitvinsvinäger, ägg, salt och peppar i en hög behållare.

Använd en stavmixer och mixa ägg och vitvinsvinäger. Fortsätt mixa och häll sakta i gheen i en liten stråle.

Smaksätt med lök, dragon och eventuellt lite persilja.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.