Bearnaisesås

av 2 sep, 2019

Bearnaisesås kan ju ätas både kall, varm, mer rinnig eller krämig.

Den här såsen kan serveras direkt och vara lite varm och rinnig, eller så ställer man in den i kylen och får en kall och mer krämig bea.
Gör precis som du vill.

Snabb, enkel och riktigt god.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 dl

Tillagningstid:

5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 150 gram ghee
  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk finriven lök
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1.5 msk färsk dragon / 1.5 tsk torkad dragon
  • Ev. 1.5 msk finhackad färsk persilja

Gör så här:

Smält ghee.

Ha vitvinsvinäger, ägg, salt och peppar i en hög behållare.

Använd en stavmixer och mixa ägg och vitvinsvinäger. Fortsätt mixa och häll sakta i gheen i en liten stråle.

Smaksätt med lök, dragon och eventuellt lite persilja.

Flera recept

Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.