Enkla paleopraliner

av 12 feb, 2021

Superenkla och snabba praliner som går att smaksätta precis som man vill. Jag mixar ingredienserna i hacktillbehöret till stavmixern.

De är lättast att forma om degen fått ligga lite kallt innan. I det här receptet har jag använt carobpulver för att få en lite mer kolaaktig smak men det går jättebra att ersätta det med mer kakaopulver.

Vill man piffa till dem så kan man rulla dem i kakao också, eller varför inte lakritspulver?

Portioner/antal/mängd:

ca 25 st 

Tillagningstid:

15 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 10-12 färska dadlar
  • 0,5 dl raw kakao
  • 0,5 dl carobpulver
  • 1 msk kokosolja

Gör så här:

Mixa alla ingredienser, enklast är att använda hacktillbehöret till stavmixern eller kanske en mindre matberedare.

Vill du ha en smaktillsats så låt det vara med från början.

Kyl smeten något och forma sedan pralinerna som du vill ha dem.

Rulla dem ev i någon smaktillsats/krydda eller gör som jag  – tryck dit lite havssalt.

Förvara i kylskåp.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.