Hallongrottor
Hallongrottor
En favorit bland småkakor måste ju ändå vara Hallongrottor? Och det är nog den kaka som jag saknat mest sen jag började med paleo. Det här är en variant som, även om den inte ska avnjutas för ofta, är lite snällare mot kroppen än de klassiska kakorna. Och den passar perfekt både till fika och istället för dessert efter maten.
Sylten gör jag bara genom att värma lite bär och ev tillsätta lite honung.
Portioner/antal/mängd:
10 st
Tillagningstid:
20 minuter
Kategori:
Dessert
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 2 dl mandelmjöl (blancherat för en sprödare kaka)
- 0,5 dl cassavamjöl
- 1 krm bakpulver
- 3 msk ghee alt kokosolja
- 1 msk honung
- 0,5 dl sylt (eller mosade bär)
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°
Smält ghee i en liten kastrull.
Blanda torra ingredienser i en liten bunke.
Rör i ghee (eller kokosolja) och honung och blanda väl.
Forma bollar och gör ett hål för sylten.
Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
Klicka i lite sylt.
Grädda i 180° i 8-10 min, de ska bli lite gyllenbruna.
Låt svalna på plåten.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.