Hallongrottor

av 10 maj, 2019

Hallongrottor

En favorit bland småkakor måste ju ändå vara Hallongrottor? Och det är nog den kaka som jag saknat mest sen jag började med paleo. Det här är en variant som, även om den inte ska avnjutas för ofta, är lite snällare mot kroppen än de klassiska kakorna. Och den passar perfekt både till fika och istället för dessert efter maten.

Sylten gör jag bara genom att värma lite bär och ev tillsätta lite honung. 

Portioner/antal/mängd:

10 st

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dessert

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl (blancherat för en sprödare kaka)
  • 0,5 dl cassavamjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 3 msk ghee alt kokosolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl sylt (eller mosade bär)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°

Smält ghee i en liten kastrull.

Blanda torra ingredienser i en liten bunke.

Rör i ghee (eller kokosolja) och honung och blanda väl.

Forma bollar och gör ett hål för sylten.

Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

Klicka i lite sylt.

Grädda i 180° i 8-10 min, de ska bli lite gyllenbruna.

Låt svalna på plåten.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.