Hallongrottor

av 10 maj, 2019

Hallongrottor

En favorit bland småkakor måste ju ändå vara Hallongrottor? Och det är nog den kaka som jag saknat mest sen jag började med paleo. Det här är en variant som, även om den inte ska avnjutas för ofta, är lite snällare mot kroppen än de klassiska kakorna. Och den passar perfekt både till fika och istället för dessert efter maten.

Sylten gör jag bara genom att värma lite bär och ev tillsätta lite honung. 

Portioner/antal/mängd:

10 st

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dessert

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl (blancherat för en sprödare kaka)
  • 0,5 dl cassavamjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 3 msk ghee alt kokosolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl sylt (eller mosade bär)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°

Smält ghee i en liten kastrull.

Blanda torra ingredienser i en liten bunke.

Rör i ghee (eller kokosolja) och honung och blanda väl.

Forma bollar och gör ett hål för sylten.

Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

Klicka i lite sylt.

Grädda i 180° i 8-10 min, de ska bli lite gyllenbruna.

Låt svalna på plåten.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.