Hasselnötsbollar

av 26 apr, 2019

Hasselnötsbollar

 Små naggande goda bollar som man kan äta som godis eller kaka.

Superenkla att göra med bara 3 ingredienser och på 10 minuter. Det gör dem perfekta till att slänga ihop om man får oväntat fika-besök, och de passar utmärkt ihop med både kaffe och thé.

Portioner:

18 små

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Dessert
Snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2,5 dl hasselnötter
  • 10 urkärnade färska dadlar
  • Havssalt

Gör så här:

Rosta hasselnötterna tillsammans med saltet i en torr panna (kan hoppas över om man har bråttom, men ger extra rund smak till bollarna)

Mixa först nötterna i matberedare (jag använder hacktillbehöret till stavmixern)

Lägg i dadlarna (några i taget) och mixa till en jämn smet.

Gör små, bitesize bollar.

Om man vill kan man rulla den i t ex lakritspulver, hackade nötter eller kakao.

Förvara i kylskåp.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.