Hemmagjord béarnaisesås
Hemmagjord béarnaisesås
Béarnaisesås kan ju ätas både kall, varm, mer rinnig eller krämig.
Den här såsen kan serveras direkt och vara lite varm och rinnig, eller så ställer man in den i kylen och får en kall och mer krämig béa.
Gör precis som du vill.
Snabb, enkel och riktigt god.

Portioner/antal/mängd:
ca 2.5 dl
Tillagningstid:
5 minuter
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 150 gram ghee
- 1 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk finriven lök
- 1 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 1.5 msk färsk dragon / 1.5 tsk torkad dragon
- Ev. 1.5 msk finhackad färsk persilja
Gör så här:
Smält ghee.
Ha vitvinsvinäger, ägg, salt och peppar i en hög behållare.
Använd en stavmixer och mixa ägg och vitvinsvinäger. Fortsätt mixa och häll sakta i gheen i en liten stråle.
Smaksätt med lök, dragon och eventuellt lite persilja.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.