Heta taco-chips

av 13 maj, 2019

Heta taco-chips

De här taco-chipsen är riktigt heta, vill man inte ha dem riktigt så starka så minska på chili och cayennepeppar.

De passar förstås utmärkt till tacos men är också riktigt goda att äta som snacks.

Portioner/antal/mängd:

2 plåtar

Tillagningstid:

30-50 minuter

Kategori:

Snacks
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl cassavamjöl
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • Ev lite hett vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader

Blanda mandelmjölet och cassavamjölet i en stor bunke.

Tillsätt kryddorna och blanda väl.

Blanda i äggen och blanda ordentligt, använd gärna elvisp för att blanda till en deg, använd sen händerna och knåda degen.

Om degen blir för torr så tillsätt lite hett vatten, lite taget tills degen håller ihop.

Ta hälften av degen och kavla ut på ett bakplåtspapper, det blir lite smuligt och lite kladdigt. Om det fastnar för mycket på kaveln så använd ytterligare ett bakplåtspapper att ha mellan kavel och deg. Det ska bli riktigt tunt.

Skär ut rutor med en kniv.

Grädda chipsen i övre delen av ugnen i 20 minuter. 

Bryt eller skär isär dem när de fortfarande är varma.

Låt svalna på galler.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.