Indisk morotssoppa

av 30 apr, 2019

Indisk morotssoppa

Den här soppan är inte bara god, den är fylld med nyttigheter. Bland annat gurkmeja och ingefära.

Gurkmeja

Innehåller kurkumin som sägs vara bra på att motverka inflammation, hjälpa kroppen ta hand om insulin, samt att det hjälper våra cellmembraner på att bli starkare.

Ingefära

Är effektivt att tugga på om man mår lite illa, och kan även bromsa upp diarréer. Dessutom är det fullt av antioxidanter och fungerar anti-inflammatoriskt.

Portioner:

4

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad chili (eller mer om du vill ha den riktigt stark)
  • 1 liten bit färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
  • 2 tsk garam masala
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tumstor bit färsk, finriven ingefära
  • 1 lime, saften och zest
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl vatten

Gör så här:

Skala morötterna och skär i tunna slantar. Desto tunnare desto fortare går det att göra. Skär upp löken och pressa vitlöken.

Lägg morötter, lök och vitlök i en kastrull tillsammans med alla kryddor, ingefära, gurkmeja och 3 dl vatten.

Låt koka i cirka 20 minuter eller tills det är helt mjukt.

Kör med en stavmixer så det blir riktigt slätt.
Häll i kokosmjölk och grönsaksbuljong och koka upp.

Häll soppan genom en sil.
Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt lime juice och zest. Värm upp om det behövs, annars servera varm.

 

Tips på garnering:

  • kokoschips eller riven kokos
  • krispig bacon
  • lite koriander
  • riven färsk ingefära
  • lime zest

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.