Julnötter

av 17 nov, 2018

Julnötter

Nötter hör liksom julen till. Vi är nog många med minnen av den där nötskålen och nötknäckaren och högar med hårt skal, julmusik i öronen och doften av glögg och apelsiner med nejlikor i näsan.

Man kan göra mer av de naturella nötterna. Här är lite kanderade nötter med smak av kanel och apelsin.

Riktigt gott och juligt!
En ny favorit vid advents- eller julfikat.

Portioner/antal/mängd:

200 gram

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 g blandade naturella nötter
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 1 msk kanel
  • skal från en apelsin (zest – det yttersta av skalet finrivet)
  • 5 msk apelsinsaft
  • 1 krm salt

Gör så här:

Ha i alla ingredienser förutom nötterna och hälften av skalet från apelsinen i en panna.

Värm upp tills det börjar bildas små bubblor. Häll i nötterna, sänk värmen lite och rör medan det tillagas och de blir riktigt klibbiga. Det mesta av vätskan ska ånga bort.

Häll upp nötterna på en plåt på ett bakplåtspapper och peta isär dem så de inte ligger alltför tätt. Pudra över mer kanel efter smak och resten av apelsinskalet.

Låt svalna och bryt sen isär om det behövs innan de serveras.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.