Kanelbullar

av 30 sep, 2020

Kanelbullar

Precis som med andra paleo-bakverk så är det svårt att efterlikna originalet. Här tycker jag iallafall att smaken kommer väldigt nära, även om konsistensen blir mer som en kaka. Jag använder ghee i det här receptet men det går säkert att byta ut till en annan fettkälla.

kanelbullar-på-ett-skärbräde-under en röd-vit-handduk

Portioner:

12 st

Tillagningstid:

15 + 18 minuter

Kategori:

Mellanmål

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 äggulor (spara en vita till fyllning)
  • 3 msk agavesirap
  • 50 g ghee
  • 0,75 dl kokosgrädde
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1,5 dl mandelmjöl (+1 dl till fyllning)
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk malen kardemumma
  • en nypa salt
  • 1,5 msk honung (till fyllning)
  • 1 msk kanel (till fyllning)
  • 1 vispat ägg för pensling
  • ev hackade hasselnötter

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och äggulor tillsammans med agavesirapen.

Smält gheen och vispa ner i äggblandningen tillsammans med kokosgrädden.

Blanda alla torra ingredienser (utom de till fyllningen). 

Blanda mjölblandningen med äggblandningen och rör om väl.

Låt svälla i 5 min.

Platta ut till en fyrkant ca 25 x 35, degen är väldigt kletig så fukta händerna för att det inte ska fastna för mycket.

Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut över degen.

Rulla försiktigt ihop degen till en rulle och dela den i 12 bitar.

Platta till och forma varje bit (med fuktade händer) så att de passar i ev formar eller lägg dem direkt på bakplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg och dekorera ev med hackade hasselnötter.

Grädda i ca 18 min. 

Låt svalna. 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.