Kanelbullar

av 30 sep, 2020

Precis som med andra paleo-bakverk så är det svårt att efterlikna originalet. Här tycker jag iallafall att smaken kommer väldigt nära, även om konsistensen blir mer som en kaka. Jag använder ghee i det här receptet men det går säkert att byta ut till en annan fettkälla.

kanelbullar-på-ett-skärbräde-under en röd-vit-handduk

Portioner:

12 st

Tillagningstid:

15 + 18 minuter

Kategori:

Mellanmål

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 äggulor (spara en vita till fyllning)
  • 3 msk agavesirap
  • 50 g ghee
  • 0,75 dl kokosgrädde
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1,5 dl mandelmjöl (+1 dl till fyllning)
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk malen kardemumma
  • en nypa salt
  • 1,5 msk honung (till fyllning)
  • 1 msk kanel (till fyllning)
  • 1 vispat ägg för pensling
  • ev hackade hasselnötter

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och äggulor tillsammans med agavesirapen.

Smält gheen och vispa ner i äggblandningen tillsammans med kokosgrädden.

Blanda alla torra ingredienser (utom de till fyllningen). 

Blanda mjölblandningen med äggblandningen och rör om väl.

Låt svälla i 5 min.

Platta ut till en fyrkant ca 25 x 35, degen är väldigt kletig så fukta händerna för att det inte ska fastna för mycket.

Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut över degen.

Rulla försiktigt ihop degen till en rulle och dela den i 12 bitar.

Platta till och forma varje bit (med fuktade händer) så att de passar i ev formar eller lägg dem direkt på bakplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg och dekorera ev med hackade hasselnötter.

Grädda i ca 18 min. 

Låt svalna. 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.