Kantarell- och kycklingpaj

av 29 jul, 2019

Kantarell- och kycklingpaj

Det här är det klart bästa pajskalet som jag gjort. Det har en härligt brödig smak och passar till de flesta fyllningar.

Det passar bäst i en pajform som är 30 cm i diameter, har man en på 24 cm så blir skalet ganska tjockt (som på bilden).

Om man vill göra det lite enklare för sig, eller har i frysen hemma, så funkar det med frysta kantareller, tänk bara på att de oftast redan är förvällda så anpassa mängden.

Portioner/antal/mängd:

4-5

Tillagningstid:

ca 50-60 minuter

Kategori:

Lunch
Middag

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 0,5 dl vita chiafrön
  • 0,5 dl kokosmjölk (till pajskal)
  • 1 ägg (till pajskal)
  • 1 tsk salt
  • Kokosolja till formen
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 liter färska kantareller
  • 1 liten rödlök
  • Ghee att steka i
  • 1 ägg (till fyllning)
  • 1 dl kokosmjölk (till fyllning)
  • Salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Blanda ingredienserna till pajskalet (mandelmjöl, tapiokamjöl, chiafrön,kokosmjölk, ägg, salt).

’Smöra’ formen med kokosolja.

Tryck ut degen jämnt i pajformen (ca 30 cm i diameter) med fuktiga händer eftersom degen är ganska kletig.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 5-7 min i 200°.

Sänk ugnen till 175°.

Tärna kycklingen och hacka löken.

Stek lök och kyckling i ghee, ställ åt sidan.

Förväll kantarellerna i torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit.

Tillsätt ghee och fräs kantarellerna i ca 3-4 minuter, beroende på storlek.

Fyll pajskalet med lök, kyckling och kantareller (spara gärna några kantareller till garnering)

Vispa 1 dl kokosmjölk med ett ägg, salta och peppra och häll över fyllningen i pajen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter i 175°

Garnera med t ex kantareller, tomat och basilika.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.