Mandelmjölk

av 7 maj, 2019

Mandelmjölk

De få gånger som jag saknar mjölk så brukar jag oftast ersätta det med kokosmjölk men ibland, som till vaniljlatten så passar mandelmjölken allra bäst. Och självklart är hemmagjord bäst, helt utan tillsatser!

Det är faktiskt ganska enkelt att göra sin egen. Jag blötlägger först mandlarna och låter det stå över natten, eller åtminstone åtta timmar. Sedan sköljer jag dem noga i kallt vatten innan jag använder mandlarna.

Portioner/antal/mängd:

1

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1,5 dl blötlagda mandlar
  • 1 liter vatten
  • Ev lite vaniljpulver

Gör så här:

Mixa mandlar och vatten.

Smaksätt ev med lite vaniljpulver.

Sila genom en silduk.

Häll upp i glasflaska med tättslutande lock och förvara i kylskåp.

Vill man ha en lenare och ljusare mjölk så kan man skålla mandlarna först.

Och det går självklart att använda andra nötter.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.