Mandelmjölk
Mandelmjölk
De få gånger som jag saknar mjölk så brukar jag oftast ersätta det med kokosmjölk men ibland, som till vaniljlatten så passar mandelmjölken allra bäst. Och självklart är hemmagjord bäst, helt utan tillsatser!
Det är faktiskt ganska enkelt att göra sin egen. Jag blötlägger först mandlarna och låter det stå över natten, eller åtminstone åtta timmar. Sedan sköljer jag dem noga i kallt vatten innan jag använder mandlarna.

Portioner/antal/mängd:
1
Tillagningstid:
10 minuter
Kategori:
Dryck
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 1,5 dl blötlagda mandlar
- 1 liter vatten
- Ev lite vaniljpulver
Gör så här:
Mixa mandlar och vatten.
Smaksätt ev med lite vaniljpulver.
Sila genom en silduk.
Häll upp i glasflaska med tättslutande lock och förvara i kylskåp.
Vill man ha en lenare och ljusare mjölk så kan man skålla mandlarna först.
Och det går självklart att använda andra nötter.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.