Maränger

av 14 jun, 2019

Maränger

En sötsak som egentligen inte alls ska förknippas med paleolitisk livsstil men ibland kan det vara bra att ha ett mindre nyttigt alternativ som fortfarande är ett bättre val än det som finns på marknaden idag.

Njut av den som den är eller som tårtbotten, kanske som täcke över en annan paleokaka, möjligheterna till variation med maränger är många.

Portioner/antal/mängd:

50 små

Tillagningstid:

10 + 180 minuter

Kategori:

Dessert

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 äggvitor
  • 1,25 dl lönnsirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 100.
Blanda äggvitor och lönnsirap i en kastrull.
Värm blandningen på låg (typ 3 av 9) värme samtidigt som du vispar med elvisp.
Vispa i minst 5 minuter.
Det ska bildas små ’toppar’ av vispen.
Spritsa ut maränger på bakplåtspappar.
Grädda i mitten av ugnen i 2 timmar och låt stå i eftervärme i 1 timme.
Förvara torrt.
 

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.