Maränger

av 14 jun, 2019

Maränger

En sötsak som egentligen inte alls ska förknippas med paleolitisk livsstil men ibland kan det vara bra att ha ett mindre nyttigt alternativ som fortfarande är ett bättre val än det som finns på marknaden idag.

Njut av den som den är eller som tårtbotten, kanske som täcke över en annan paleokaka, möjligheterna till variation med maränger är många.

Portioner/antal/mängd:

50 små

Tillagningstid:

10 + 180 minuter

Kategori:

Dessert

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 äggvitor
  • 1,25 dl lönnsirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 100.
Blanda äggvitor och lönnsirap i en kastrull.
Värm blandningen på låg (typ 3 av 9) värme samtidigt som du vispar med elvisp.
Vispa i minst 5 minuter.
Det ska bildas små ‘toppar’ av vispen.
Spritsa ut maränger på bakplåtspappar.
Grädda i mitten av ugnen i 2 timmar och låt stå i eftervärme i 1 timme.
Förvara torrt.
 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.