Picklade rädisor
Picklade rädisor
När våren kommer med sina primörer plockar man gärna på sig lite för mycket. Men det gör inget, inte när det kommer till rädisor i alla fall.
Om dina rädisor börjat bli lite mjuka eller träiga är det bara att lägga in dem i en god lag så kan man njuta rädisorna ännu längre.
Portioner:
150 g
Tillagningstid:
20 minuter + kylning
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
AIP
Ingredienser:
- 150 g rädisor
- 1.5 dl vatten
- 0.5 dl ättika (12%)
- 0.5 dl björksocker
- 0.5 kruka persilja (kan uteslutas)
Gör så här:
Häll upp vatten, ättika och björksocker i en kastrull. Låt koka upp och koka ett par minuter. Ställ åt sidan att svalna.
Tvätta rädisorna, och dela dem i halvor.
Varva rädisor och persilja i en glasburk. Häll över lagen.
Låt stå i kylen i minst 5 timmar innan servering. Helst över natten.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.