Picklade rädisor

av 10 apr, 2019

Picklade rädisor

När våren kommer med sina primörer plockar man gärna på sig lite för mycket. Men det gör inget, inte när det kommer till rädisor i alla fall.

Om dina rädisor börjat bli lite mjuka eller träiga är det bara att lägga in dem i en god lag så kan man njuta rädisorna ännu längre.

Portioner:

150 g

Tillagningstid:

20 minuter + kylning

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 150 g rädisor
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl ättika (12%)
  • 0.5 dl björksocker
  • 0.5 kruka persilja (kan uteslutas)

Gör så här:

Häll upp vatten, ättika och björksocker i en kastrull. Låt koka upp och koka ett par minuter. Ställ åt sidan att svalna.

Tvätta rädisorna, och dela dem i halvor.

Varva rädisor och persilja i en glasburk. Häll över lagen.
Låt stå i kylen i minst 5 timmar innan servering. Helst över natten.

 

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.