Picklade rädisor

av 10 apr, 2019

Picklade rädisor

När våren kommer med sina primörer plockar man gärna på sig lite för mycket. Men det gör inget, inte när det kommer till rädisor i alla fall.

Om dina rädisor börjat bli lite mjuka eller träiga är det bara att lägga in dem i en god lag så kan man njuta rädisorna ännu längre.

Portioner:

150 g

Tillagningstid:

20 minuter + kylning

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 150 g rädisor
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl ättika (12%)
  • 0.5 dl björksocker
  • 0.5 kruka persilja (kan uteslutas)

Gör så här:

Häll upp vatten, ättika och björksocker i en kastrull. Låt koka upp och koka ett par minuter. Ställ åt sidan att svalna.

Tvätta rädisorna, och dela dem i halvor.

Varva rädisor och persilja i en glasburk. Häll över lagen.
Låt stå i kylen i minst 5 timmar innan servering. Helst över natten.

 

Flera recept

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör Goda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan...

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.