Ramslökspesto

av 14 apr, 2019

Ramslökspesto

En lite starkare och smakrikare pesto som man kan ha istället för kryddsmör på grillat kött, smakförstärkare i sallader eller bara som spread på fröknäcke.

Den är superenkel att göra och håller sig ganska bra i kylskåp, så passa när skogen bjuder på det gröna guldet!

Portioner:

ca 2dl

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • en näve ramslök
  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1,5 dl olivolja
  • salt och peppar efter smak

Gör så här:

Mixa först nötterna lite lätt.

Skär ramslöken i bitar och mixa med nötterna.

Häll i olivolja, salt och peppar och mixa till önskad konsistens.

Förvara i tät glasburk i kylskåp.

Flera recept

Paleo Ballerinakakor

Paleo Ballerinakakor

Paleo BallerinakakorIbland får man sånt där ilsug efter något speciellt och då kan det vara gött att ha ett recept att vända sig till som funkar även om man är både gluten- och mejerifri. Här är ett recept på Ballerinakakor som inte riktigt ser ut som de riktiga...

Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjölDet här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det...

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.