Ramslökspesto

av 14 apr, 2019

Ramslökspesto

En lite starkare och smakrikare pesto som man kan ha istället för kryddsmör på grillat kött, smakförstärkare i sallader eller bara som spread på fröknäcke.

Den är superenkel att göra och håller sig ganska bra i kylskåp, så passa när skogen bjuder på det gröna guldet!

Portioner:

ca 2dl

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • en näve ramslök
  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1,5 dl olivolja
  • salt och peppar efter smak

Gör så här:

Mixa först nötterna lite lätt.

Skär ramslöken i bitar och mixa med nötterna.

Häll i olivolja, salt och peppar och mixa till önskad konsistens.

Förvara i tät glasburk i kylskåp.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.