Safffransbullar

av 18 nov, 2018

Saffransbullar

Inte direkt som lussekatter, men goda små saffransbullar med mandelmassa i. Perfekt till adventsfikat, Luciafirandet och julfikat.

Portioner/antal/mängd:

16 st

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Bröd och kex
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Mandelmassa
  • 3 dl skalade mandlar
  • 3 msk honung
  • 2-3 msk kokosmjölk
Saffransdeg
  • 6 ägg
  • 2 msk honung (kan bytas ut mot annan naturlig sötning)
  • 1 dl kokosolja
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1-1.5 gram saffran
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk fiberhusk
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 msk tapiokamjöl
  • 1 ägg till garneringen
  • Russin till garnering

Gör så här:

Mandelmassan

Använd en matberedare och lägg i mandlarna.
Mixa med knivarna på höga varv i några minuter.

Tillsätt honung och sen lite kokosmjölk i taget till önskad konsistens.

Saffransbullarna

Sätt ugnen på 175 grader C.

Häll kokosmjölk, honung och kokosolja i en kastrull och smält det hela på medium värme. Ställ åt sidan en stund.

Blanda alla torra ingredienser.

Vispa ihop äggen och häll sen i innehållet från kastrullen medan du vispar äggen.
Lägg sen till alla torra ingredienser och blanda väl till en deg.

Låt degen svälla i 15 minuter.

Ta hälften av degen och kavla ut den mellan två bakplåtspapper.

Ta bort det övre bakplåtspappret och smeta mandelmassa på degen. Om mandelmassan är för hård, ha i mer kokosmjölk.

Använd bakplåtspappret för att rulla ihop degen från långsidan.
Skär i ungefär 8 delar och lägg i små bullformar eller använd en muffinform.
Gör samma med andra halvan av degen.

Ta ett ägg och vispa lite. Pensla sen bullarna med ägg och garnera med lite russin.

In i ugnen i 15-20 minuter.
Håll koll så de inte bränns vid.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.