Saffranskola
Saffranskola
Äntligen dags för advent!
Och med advent kommer saffran i stora lass, glögg och pepparkakor och andra godsaker.
Den här kolan är verkligen to-die-for. Så det är dags att koka lite glögg och duka fram en god adventsfika!

Portioner/antal/mängd:
12-15 kolor
Tillagningstid:
30 minuter + tid i kyl/frys för att stelna
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
-
3 dl kokosgrädde
-
50 g kokosolja
-
1 dl lönnsirap
-
1 dl kokossocker
-
0.5 dl riven kokos
-
2 påsar saffran (1 gram)
Gör så här:
Mät upp alla ingredienser förutom riven kokos i en kastrull med tjock botten.
Låt det koka upp, sen sänker du värmen och låter det småputtra tills du med kulprovet ser att du får en önskad konsistens (120-125 grader om du använder termometer). Det tar ca 25 minuter.
Rosta kokosflingorna lite snabbt i en torr panna. Blanda ner det i smeten tillsammans med saffran, rör om. Lämna lite kokos till topping.
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Låt stelna i ca 20 minuter, sen kan du ha lite riven kokos på toppen av fudgen.
Låt kolan stå över natten i kylen. Ställ den i frysen en stund så blir den lättare att skära i.
Skär fudgen i bitar.
Servera antingen som de är eller slå in i lite bakplåtspapper.
I rumsvärme kan de bli lite kladdiga så ha dem i kylen eller frysen tills det är dags för servering.
Flera recept
Nötfria chokladbollar med smak av apelsin
Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...
Pepparkaksbollar
Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...
Ischoklad
Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter. Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium. Jag tycker personligen att den här varianten är...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.