Saffranskola

av 26 nov, 2018

Saffranskola

Äntligen dags för advent!
Och med advent kommer saffran i stora lass, glögg och pepparkakor och andra godsaker.

Den här kolan är verkligen to-die-for. Så det är dags att koka lite glögg och duka fram en god adventsfika!

Portioner/antal/mängd:

12-15 kolor

Tillagningstid:

30 minuter + tid i kyl/frys för att stelna

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl kokosgrädde

  • 50 g kokosolja

  • 1 dl lönnsirap

  • 1 dl kokossocker

  • 0.5 dl riven kokos

  • 2 påsar saffran (1 gram)

Gör så här:

Mät upp alla ingredienser förutom riven kokos i en kastrull med tjock botten.

Låt det koka upp, sen sänker du värmen och låter det småputtra tills du med kulprovet ser att du får en önskad konsistens (120-125 grader om du använder termometer). Det tar ca 25 minuter.

Rosta kokosflingorna lite snabbt i en torr panna. Blanda ner det i smeten tillsammans med saffran, rör om. Lämna lite kokos till topping.

Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.

Låt stelna i ca 20 minuter, sen kan du ha lite riven kokos på toppen av fudgen.
Låt kolan stå över natten i kylen. Ställ den i frysen en stund så blir den lättare att skära i.

Skär fudgen i bitar.
Servera antingen som de är eller slå in i lite bakplåtspapper.
I rumsvärme kan de bli lite kladdiga så ha dem i kylen eller frysen tills det är dags för servering.


Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.