Saffranspannacotta

av 14 nov, 2018

Saffranspannacotta

Krämigt och gott och perfekt för adventsfikat.

Ha i lite sötning i pannacottan då saffran kan göra det aningen beskt.

Servera med lite frysta lingon eller tranbär, eller varför inte lite smulor från pepparkakor på toppen.

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

10 minuter + 3 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 gelatinblad (eller 1 msk om du använder pulver)
  • 1 paket saffran (0.5 g)
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vattenbad.

Värm upp kokosmjölken tills den börjar koka, dra bort från plattan.

Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i kokosmjölken tills de smält helt.

Blanda i saffran i kokosmjölken och häll sen upp i fyra formar eller glas.

Ställ in i kylen i 3 timmar innan servering.


Flera recept

Paleo Ballerinakakor

Paleo Ballerinakakor

Paleo BallerinakakorIbland får man sånt där ilsug efter något speciellt och då kan det vara gött att ha ett recept att vända sig till som funkar även om man är både gluten- och mejerifri. Här är ett recept på Ballerinakakor som inte riktigt ser ut som de riktiga...

Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjölDet här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det...

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.