Saffranspannacotta

av 14 nov, 2018

Saffranspannacotta

Krämigt och gott och perfekt för adventsfikat.

Ha i lite sötning i pannacottan då saffran kan göra det aningen beskt.

Servera med lite frysta lingon eller tranbär, eller varför inte lite smulor från pepparkakor på toppen.

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

10 minuter + 3 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 gelatinblad (eller 1 msk om du använder pulver)
  • 1 paket saffran (0.5 g)
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vattenbad.

Värm upp kokosmjölken tills den börjar koka, dra bort från plattan.

Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i kokosmjölken tills de smält helt.

Blanda i saffran i kokosmjölken och häll sen upp i fyra formar eller glas.

Ställ in i kylen i 3 timmar innan servering.


Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.