Saffranspannacotta

av 14 nov, 2018

Saffranspannacotta

Krämigt och gott och perfekt för adventsfikat.

Ha i lite sötning i pannacottan då saffran kan göra det aningen beskt.

Servera med lite frysta lingon eller tranbär, eller varför inte lite smulor från pepparkakor på toppen.

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

10 minuter + 3 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 gelatinblad (eller 1 msk om du använder pulver)
  • 1 paket saffran (0.5 g)
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vattenbad.

Värm upp kokosmjölken tills den börjar koka, dra bort från plattan.

Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i kokosmjölken tills de smält helt.

Blanda i saffran i kokosmjölken och häll sen upp i fyra formar eller glas.

Ställ in i kylen i 3 timmar innan servering.


Flera recept

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilikaEn krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök. Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par...

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschipsVarma äppelskivor med rostade kokoschips är perfekt som en snabb efterrätt eller mellanmål. Nästan lika gott som äppelpaj men betydligt snabbare och enklare att göra. Gott att servera kokosgrädde till som är smaksatt med...

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolökFiskgratäng med dill och purjolök är en enkel rätt att laga och passar lika bra till vardag som till fest. Passar alldeles utmärkt till och är som godast ihop med mos på matpumpa. Det är definitivt en av mina (Anne-Lie) favoriträtter...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.