Vaniljpannacotta med citronkräm

av 9 apr, 2019

Vaniljpannacotta med citronkräm

En syrlig och söt efterrätt som passar perfekt efter en härlig middag. Det är även en vårfin efterrätt som passar till påsken.

Portioner:

4

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert & Snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Pannacotta
  • 4 dl kokosmjölk
  • vaniljpulver efter behag
  • 2 gelatin blad
Citronkräm

 

  • 150 gram citronsaft
  • zest från en citron
  • 6 msk kokosolja
  • 3 ägg
  • 50 ml honung
  • 1 gelatinblad

Gör så här:

Pannacotta

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll upp kokosmjölken i en kastrull och tillsätt vanijpulver. Låt det koka upp och ta det sen av plattan.

Krama ur vattnet ur gelatin bladen och vispa ner det i kokosmjölken. Vispa tills gelatinet har smält.

Häll upp pannacottan i små serveringsglas och låt det svalna innan du ställer in det i kylen. Det tar minst två timmar för det att stelna.

Citronkräm

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
Vispa samman äggen, zestet och honungen i en kastrull

Tillsätt citronsaften och kokosoljan och ställ på spisen på medelvärme. Vispa medan kokosoljan smälter och tills det börjar bubbla.

Dra bort kastrullen från platan och vispa en liten stund till.
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt till citronkrämen. Vispa tills gelatinbladet har smält.

Låt citronkrämen svalna och vispa med jämna mellanrum. Innan det svalnat het tar du ut pannacottan och fördelar citronkrämen över den.
Ställ in i kylen i ca en timme innan du serverar den.

Gott och dekorativt med lite passionsfrukt på toppen också.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.