Vaniljpannacotta med citronkräm

av 9 apr, 2019

Vaniljpannacotta med citronkräm

En syrlig och söt efterrätt som passar perfekt efter en härlig middag. Det är även en vårfin efterrätt som passar till påsken.

Portioner:

4

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert & Snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Pannacotta
  • 4 dl kokosmjölk
  • vaniljpulver efter behag
  • 2 gelatin blad
Citronkräm

 

  • 150 gram citronsaft
  • zest från en citron
  • 6 msk kokosolja
  • 3 ägg
  • 50 ml honung
  • 1 gelatinblad

Gör så här:

Pannacotta

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll upp kokosmjölken i en kastrull och tillsätt vanijpulver. Låt det koka upp och ta det sen av plattan.

Krama ur vattnet ur gelatin bladen och vispa ner det i kokosmjölken. Vispa tills gelatinet har smält.

Häll upp pannacottan i små serveringsglas och låt det svalna innan du ställer in det i kylen. Det tar minst två timmar för det att stelna.

Citronkräm

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
Vispa samman äggen, zestet och honungen i en kastrull

Tillsätt citronsaften och kokosoljan och ställ på spisen på medelvärme. Vispa medan kokosoljan smälter och tills det börjar bubbla.

Dra bort kastrullen från platan och vispa en liten stund till.
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt till citronkrämen. Vispa tills gelatinbladet har smält.

Låt citronkrämen svalna och vispa med jämna mellanrum. Innan det svalnat het tar du ut pannacottan och fördelar citronkrämen över den.
Ställ in i kylen i ca en timme innan du serverar den.

Gott och dekorativt med lite passionsfrukt på toppen också.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.