Djävulsägg med basilika

av 9 apr, 2019

Det kallas Deviled Eggs på engelska, det har ni säkert hört om. Det finns massor av sätt att göra dem på, detta är bara en variant.

Man kan göra fyllningen med senap, kapris, oliver, cayenne, smoked paprika, chili, gräslök…ja nästan vad som helst.

Portioner:

6

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 ägg
  • 5-6 msk majonnäs
  • 1 -2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 2 msk citronsaft
  • 10 färska basilikablad

Gör så här:

Hårdkoka äggen.

Halvera äggen och gröp ur äggulorna.

Mixa alla ingredienser (förutom äggvitan) med en stavmixer, matberedare eller för hand tills du får en slät röra.

Lägg en klick av röran i varje äggvitehalva.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.