Paleo

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

läs mer
Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

läs mer
Semlor

Semlor

Jag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad kokosgrädde...

läs mer
Fatballs

Fatballs

Fatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här använder...

läs mer
Enkla paleopraliner

Enkla paleopraliner

Superenkla och snabba praliner som går att smaksätta precis som man vill. Jag mixar ingredienserna i hacktillbehöret till stavmixern. De är lättast att forma om degen fått ligga lite kallt innan. I det här receptet har jag använt carobpulver för att få en lite mer...

läs mer
Gummies – gelégodis

Gummies – gelégodis

Ibland kan vi alla bli lite sugna på godis och då är detta ett perfekt alternativ. Har man valt en bra juice så blir det som en liten c-vitamin. Jag gör ofta egen juice på frysta hallon och citron som jag kokar upp och silar, men i praktiken går det bra med vilken...

läs mer
Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

läs mer
Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

läs mer
Benbuljong med nöt

Benbuljong med nöt

Benbuljong med nötBenbuljong är som varma, mjuka sockor för tarmarna. Det innehåller viktiga mineraler och aminosyror, bland annat aminosyran glycin som är mycket bra för leder, slemhinnor, huden och läkande för mage och tarm. Det är också rikt på kalcium och...

läs mer
Kanelbullar

Kanelbullar

KanelbullarPrecis som med andra paleo-bakverk så är det svårt att efterlikna originalet. Här tycker jag iallafall att smaken kommer väldigt nära, även om konsistensen blir mer som en kaka. Jag använder ghee i det här receptet men det går säkert att byta ut till en...

läs mer
Krämig zucchinisallad

Krämig zucchinisallad

Krämig zucchinisalladEn zucchinisallad som får sin krämighet av aioli, lite syrlighet av kokosyoghurt och smaker av senap, purjolök, gräslök och persilja. Det här är en variant på potatissallad men går såklart att göra det här receptet med kokt kall potatis istället...

läs mer
Sötpotatisfries

Sötpotatisfries

Sötpotatisfries De är krispiga och goda och passar både som tillbehör till exempelvis till en god hamburgare eller stek, eller goda som de är med lite olika dipp till. smarrigt värre! De olika såserna på bilden är en aioli, en guacamole och en tacosalsa. ...

läs mer
Sötpotatisnachos

Sötpotatisnachos

SötpotatisnachosVem behöver majschips när det finns sötpotatischips! En riktigt härlig, god och färgstark rätt som passar fint både till fredagsmyset och middagsbjudningen. Om du inte vill göra egna sötpotatis "chips" kan du köpa rotfruktschips i butiken, men de blir...

läs mer
Tines tacosalsa

Tines tacosalsa

Tines tacosalsaSååå god salsa! Perfect till tacos, nachos, fajitas eller vad man än vill laga. Även väldigt god till pulled pork eller beef. Tar inte så lång tid att laga och du kan låta den koka mindre än det står i receptet, men om ni har tålamod och låter såsen...

läs mer
Tacokrydda

Tacokrydda

TacokryddaMan kan verkligen göra tacokrydda på många olika sätt och ha mer av den kryddan man tycker mest om. Detta blir som ett basrecept där du sen kan ändra efter egen smak. Hoppas ni tycker om det!Portioner/antal/mängd:  till ca 1 kg köttfärsTillagningstid: 5...

läs mer
Paleo Ballerinakakor

Paleo Ballerinakakor

Paleo BallerinakakorIbland får man sånt där ilsug efter något speciellt och då kan det vara gött att ha ett recept att vända sig till som funkar även om man är både gluten- och mejerifri. Här är ett recept på Ballerinakakor som inte riktigt ser ut som de riktiga...

läs mer
Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjölDet här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det...

läs mer
Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

läs mer
Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

läs mer
Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

läs mer
Pesto med morotsblast

Pesto med morotsblast

Pesto med morotsblastAtt göra pesto med morotsblast är något jag (Anne-Lie) gjort varje sommar de senaste åren och det blir så himla gott. Ett jättebra sätt för att ta till reda morotsblasten som oftast annars inte används till något när morötterna skördats eller...

läs mer
Rulltårta med jordgubbssylt

Rulltårta med jordgubbssylt

Rulltårta med jordgubbssyltPortioner/antal/mängd:  10-12 bitarTillagningstid: 30 minuter + tid för kakan att svalnaKategori: Dessert och snacksMidsommarEtikett: PaleoIngredienser: 4 äggvitor 2 äggula 2.5 dl mandelmjöl 0.5 tsk rå vaniljpulver 3 msk kokossocker Gör så...

läs mer
Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbarDu kan äta kakan som den är, lägga chokladbitar i smeten och få mjuka kakor med choklad i, eller varför inte ha torkade bär i dem! Du kan även äta dem med smörgåspålägg, men de är lite söta så då får man utesluta sötningen och...

läs mer
Jordgubbssaft

Jordgubbssaft

JordgubbssaftFinns det nåt som skriker sommar mer än ett glas jordgubbssaft!?Den här saften innehåller bara riktiga ingredienser och man känner verkligen jordgubbarna i saften. Man kan ta honung istället för lönnsriap, men honungen tar över lite i smaken dessvärre. Ha...

läs mer
Jordgubbssylt med gelatin

Jordgubbssylt med gelatin

Jordgubbssylt med gelatinI vanliga fallbrukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en "sylt". Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med dem. Speciellt med jordubbar som kan bli lite rinnigt. Du kan använda både färska och frysta...

läs mer
Banan- och citronglass

Banan- och citronglass

Banan- och citronglassDet är bara så gott med lite syrliga grejer på sommaren och den här glassen är inget undantag! Lite som en nicecream, men citronen tar överhanden och ger en syrlighet som gör att kinderna drar ihop sig. Riktigt gott!Portioner/antal/mängd:  6...

läs mer
Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Smoothieglass med rabarber och jordgubbar Egentligen kan du ha nästan precis vad som helst i en smoothieglass precis som när du gör en egen smoothie. Smoothieglass passar perfekt som mellanmål i sommarvärmen så att du eller kanske dina barn eller barnbarn får i sig...

läs mer
Blåbärspannacotta – åtta portioner

Blåbärspannacotta – åtta portioner

Blåbärspannacotta - åtta portionerPannacotta till frukost? Istället för att göra smoothie till frukost varje morgon kan man göra pannacotta så att det räcker för en hel vecka. Detta recept ger ca 8 dl pannacotta och äter man 1 dl per dag så räcker den alltså i åtta...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.