Vörtbröd

av 8 dec, 2018

Ett saftigt och gott bröd som passar som handen i handsken till en god senap och julskinka.

Det här blir inte bara en god dan-före-dopparedan-smörgås, men också en god frukost på julafton och ett härligt bröd att ha med på julbordet. Varför inte doppa det i spadet från skinkan!?

På hemsidan hittar du massor av goda recept till advent och jul, bland annat goda sillrecept som också passar fint att lägga på en skiva vörtbröd.

Håller ca 1 vecka i kylen, eller ca 3 månader i frysen. Skär gärna brödet i skivor och styckfrys så kan du ta fram härligt bröd när det behövs under advent och jul.

Portioner/antal/mängd:

1 limpa

Tillagningstid:

90 minuter

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 125 g ghee
  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 6 ägg
  • 2 msk honung
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
Vörtmix
  • 1.5 msk malen pomeransskal
  • 1 msk malda anisfrön
  • 1.5 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen fänkål

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop vörtmixen.

Blanda alla torra ingredienser förutom bikarbonatet.

Smält ghee och häll i kokosgrädden. Ställ åt sidan.

Vispa ägg tills de blivit lite fluffiga.
Tillsätt ghee med kokosgrädde.

Blanda vitvinsvinäger med bikarbonat. Tillsätt till resten av mixen.
Blanda väl.

Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl tills du har en ganska kladdig deg.

Låt degen vila i 10-15 minuter.

Smöra en brödform (med ghee eller kokosolja) och klä den med bakplåtspapper. Häll ner degen i brödformen.

Ställ den i ugnen i 60 minuter.

Låt brödet svalna innan servering.


Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.