Hel ugnsrostad sidfläsk

av 9 apr, 2019

Med ett mjukt, välstekt kött och så ett lite knaprigt yttre är detta verkligen en smak- och sinnesupplevelse.

Passar bra som mellanmål, som en sidorätt och till smörgåsbordet vid olika högtider.

Portioner:

Tillagningstid:

75 minuter

Kategorier:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500g sidfläsk
  • lök- och vitlökspuler
  • paprikapulver
  • svartpeppar
  • spiskummin
  • olivlja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär bort lite av fettet (speciellt huden som ofta sitter kvar. Skär sen i fettet i ränder eller fyrkanter, vilket du vill.

Blanda olivolja med kryddorna (mängd efter behag) och gnid in det i hela sidfläsket, även ner i skårorna du skar i fettet.

Lägg sidfläsket i en ugnsform och ställ i ugnen i ca 1 timme. Håll koll så att det inte bränner.

Skär i skivor och servera. Gott varmt och kallt och funkar perfekt att ha med sig som färdmat.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.