Äggmjölk

av 8 maj, 2019

Äggmjölk

Håller i 5-6 dagar i kylen. Kan frysas ner, men kan bli lite gryning när du tinar den.

En helt underbar dryck som passar som ersättning för mjölk, du kan göra varm choklad på det genom att tillsätta valfri mängd kakao.
Det är även gott att smaksätta med kanel, kardemumma och vanilj. Eller varför inte med lakrits!
Du kan även använda denna mjölk som basen i din guldmjölk och du kan tillsätta gelatin och göra gelégodis med denna mjölk som grunden.
Kan också ha det i kaffet, téet, soppor, smoothies etc. Väldigt användbart och ett perfekt sätt att skippa mejerierna.

Äggmjölken kan även användas som ersättning istället för amning. Börja först vid 5-6 månader med äggmjölken då livsmedelsverket rekommenderar att man introducerar ägg först runt den tiden.

 

 

Portioner/antal/mängd:

3-4 dl

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo
Låghistamin

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 30 gram kokosolja
  • 20 gram ghee
  • 3 dl kokande vatten
  • valfri smaksättning

(du kan ta bara kokosolja eller bara ghee om du vill)

Gör så här:

Knäck äggen i en hög behållare och ha i fettet (kokosolja/ghee).
Mixa med en stavmixer.

Häll i 1.5 dl kokande vatten och mixa ordentligt en stund.

Häll sedan i resterande kokande vatten och mixa ordentligt igen.

Ha i eventuell smaksättning och mixa.

Häll upp i en ren glasburk eller flaska och låt svalna. Ställ sedan i kylen.

Om du ska göra kakao eller guldmjölk direkt kan du ha i kakao och ingredienser för guldmjölk, mixa och severa.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.