Brysselkål med bacon och fikon

av 18 dec, 2018

Det blir en hel del kött och ägg på jul, då kan det vara gott att lägga till lite olika sallader.

Den här grönsaksrätten innehåller bacon, men det tillhör mest en god sälta till kålen och fikonen.

Lägg till lite goda, torkade tranbär för lite syrlighet om du vill.

Portioner/antal/mängd:

6

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 g brysselkål
  • 140 g bacon
  • 100 gram valnötter
  • 100 gram fikon
  • Salt och svartpeppar
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Skär baconet i mindre bitar och stek så det blir nästan knaprigt.

Skär ”foten” av brysselkålen och ta bort eventuella blad som ser oätliga ut.
Halvera dem eller skär i ”båtar”.

Stek på brysselkålen i kokosoljan till önskad konsistens.

Hacka valnötterna och skär fikonen i mindre bitar.

När brysselkålen är nästan färdig, i med resten av ingredienserna och blanda runt ordentligt.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.