Hjärtformade fröknäcken

av 11 apr, 2019

Hjärtformade fröknäcken

En lite roligare variant av fröknäcken. Använd en kakform och gör olika varianter av dina fröknäcken.

Självklart kan du göra de enkla också på en plåt och skära upp dem i fyrkanter eller bryta isär dem.

Portioner:

Tillagningstid:

80 minuter

Kategori:

Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-2 msk fänkålsfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2.5 dl kokande vatten
  • 0.5 dl kokosolja
  • Salt
  • Svarta vallmofrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader C (300 F).

Blanda alla torra ingredienser, förutom vallmofröna

Koka vattnet och blanda med kokosoljan. Blanda med de torra ingredienserna.

Ta en kakform eller pepparkaksform och lägg lite av smeten i där och platta till önskad höjd av kexet. Gör detta direkt på bakplåtspappret på en plåt som ska in i ugnen då du inte kan flytta dem smidigt efteråt.
Ha lite valmofrön på toppen.

In i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut och se så de inte börjar få för mycket färg, om de har det kan du sätta folie över. Sätt in i ugnen igen i 20-25 minuter. Stäng av ugnen och låt de stå och torka i ca 20 minuter, men håll koll på dem så de inte fått för mkt färg.

Låt de svalna innan du serverar dem.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.