Hjärtformade fröknäcken

av 11 apr, 2019

Hjärtformade fröknäcken

En lite roligare variant av fröknäcken. Använd en kakform och gör olika varianter av dina fröknäcken.

Självklart kan du göra de enkla också på en plåt och skära upp dem i fyrkanter eller bryta isär dem.

Portioner:

Tillagningstid:

80 minuter

Kategori:

Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-2 msk fänkålsfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2.5 dl kokande vatten
  • 0.5 dl kokosolja
  • Salt
  • Svarta vallmofrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader C (300 F).

Blanda alla torra ingredienser, förutom vallmofröna

Koka vattnet och blanda med kokosoljan. Blanda med de torra ingredienserna.

Ta en kakform eller pepparkaksform och lägg lite av smeten i där och platta till önskad höjd av kexet. Gör detta direkt på bakplåtspappret på en plåt som ska in i ugnen då du inte kan flytta dem smidigt efteråt.
Ha lite valmofrön på toppen.

In i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut och se så de inte börjar få för mycket färg, om de har det kan du sätta folie över. Sätt in i ugnen igen i 20-25 minuter. Stäng av ugnen och låt de stå och torka i ca 20 minuter, men håll koll på dem så de inte fått för mkt färg.

Låt de svalna innan du serverar dem.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.