Hjärtformade fröknäcken

av 11 apr, 2019

Hjärtformade fröknäcken

En lite roligare variant av fröknäcken. Använd en kakform och gör olika varianter av dina fröknäcken.

Självklart kan du göra de enkla också på en plåt och skära upp dem i fyrkanter eller bryta isär dem.

Portioner:

Tillagningstid:

80 minuter

Kategori:

Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-2 msk fänkålsfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2.5 dl kokande vatten
  • 0.5 dl kokosolja
  • Salt
  • Svarta vallmofrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader C (300 F).

Blanda alla torra ingredienser, förutom vallmofröna

Koka vattnet och blanda med kokosoljan. Blanda med de torra ingredienserna.

Ta en kakform eller pepparkaksform och lägg lite av smeten i där och platta till önskad höjd av kexet. Gör detta direkt på bakplåtspappret på en plåt som ska in i ugnen då du inte kan flytta dem smidigt efteråt.
Ha lite valmofrön på toppen.

In i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut och se så de inte börjar få för mycket färg, om de har det kan du sätta folie över. Sätt in i ugnen igen i 20-25 minuter. Stäng av ugnen och låt de stå och torka i ca 20 minuter, men håll koll på dem så de inte fått för mkt färg.

Låt de svalna innan du serverar dem.

Flera recept

Sötpotatismos

Sötpotatismos

Sötpotatismos Ett gott och krämigt mos som passar bra till en köttbit, fisk, fågel eller en god korv. Du kan hacka ner lite persilja i moset, eller pressa i en vitlöksklyfta. Supergott!Även gott med lite grillad paprika i moset. Passar fint till barn också iställrt...

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...

Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.