Hjärtformade fröknäcken

av 11 apr, 2019

Hjärtformade fröknäcken

En lite roligare variant av fröknäcken. Använd en kakform och gör olika varianter av dina fröknäcken.

Självklart kan du göra de enkla också på en plåt och skära upp dem i fyrkanter eller bryta isär dem.

Portioner:

Tillagningstid:

80 minuter

Kategori:

Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-2 msk fänkålsfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2.5 dl kokande vatten
  • 0.5 dl kokosolja
  • Salt
  • Svarta vallmofrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader C (300 F).

Blanda alla torra ingredienser, förutom vallmofröna

Koka vattnet och blanda med kokosoljan. Blanda med de torra ingredienserna.

Ta en kakform eller pepparkaksform och lägg lite av smeten i där och platta till önskad höjd av kexet. Gör detta direkt på bakplåtspappret på en plåt som ska in i ugnen då du inte kan flytta dem smidigt efteråt.
Ha lite valmofrön på toppen.

In i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut och se så de inte börjar få för mycket färg, om de har det kan du sätta folie över. Sätt in i ugnen igen i 20-25 minuter. Stäng av ugnen och låt de stå och torka i ca 20 minuter, men håll koll på dem så de inte fått för mkt färg.

Låt de svalna innan du serverar dem.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.