Immunförsvarsstärkande Jamu
Immunförsvarsstärkande Jamu
Detta är en ingefära- och gurkmejadryck som hjälper till att stärka immunförsvaret och är så god.
Drycken är:
• antiinflammatorisk – gurkmeja är väldigt antiinflammatoriskt och förstärker även effekten av andra vitaminer som vitamin E, och förbättrar matsmältningen.
• antibakteriellt – både ingefära och honung har denna effekten. Ingefära sägs ha effekt mot både bakterier och virus. Honung ska helst inte upphettas över 43 grader för då dör de bakteriedödande ämnena.
• C-vitamin – citron innehåller mycket c-vitamin och det vet väl alla att det är bra att få i sig för att vara starkare mot förkylningar.
Det finns olika sätt att göra jamu, men nedan beskriver jag hur jag (Tine) gör.

Portioner/antal/mängd:
1 liter
Tillagningstid:
15 minuter
Kategori:
Dryck
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- En stor bit ingefära (Gärna en 3-4 cm lång bit och tjock som en tumme)
- Två större bitar färsk gurkmeja eller 2 msk torkad gurkmeja
- Saften från 2 citroner
- 2 msk honung av bra kvalitet, helst rå
- 9.5 dl vatten
Gör så här:
Skala ingefära och gurkmeja och skär i något mindre bitar.
Lägg det tillsammans med citronjuice och 2 dl vatten i en hög behållare.
Använd en stavmixer och mixa allt så mycket du bara kan.
Sila vätskan, häll upp på flaska och fyll på med 7.5 dl vatten, eller mindre om du vill ha det starkare.
Låt flaskan stå i kylen.
Ta en liten shot morgon och kväll.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.