Ingefärsdricka med lime

av 26 maj, 2019

Ingefärsdricka med lime

Vem tycker inte om ginger ale!?!

Dessvärre hittar man sällan några som smakar riktigt bra här i Sverige.

Denna drink påminner lite om ginger ale, men den står ju inte och jäser på samma sätt så den blir annorlunda i smaken.

Vi hoppas ni ska tycka om den ändå!

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

15 minuter
+ tid för vätskan att svalna

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl ingefära (mixad med stavmixer eller matberedare)
  • 5 dl vatten
  • Skal från 1 citron
  • 1 tsk askorbinsyra
  • 1 krm salt
  • 1 dl kokossocker
  • 2 msk honung
  • 8 dl kolsyrat vatten
  • 2 lime
  • Is

Gör så här:

Skala ingefäran och mixa den ordentligt (nästan till puré) med en stavmixer eller en matberedare.

Koka upp vatten, ingefära, citronskal, citronsyra och salt. Låt sjuda cirka 5 minuter.

Tillsätt kokosssocker och honung och rör om tills det smälter. Dra av från värmen och låt svalna.

Sila vätskan. Den kan förvaras i kylen tills den ska användas.

Ha is i glas, fyll på med ca 1 dl av denna ”sirap” med 2 dl kolsyrat vatten.

Kläm över lime från en halv lime och lägg några isbitar i glaset innan du serverar.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.