Jordgubbssaft

av 5 jul, 2020

Finns det nåt som skriker sommar mer än ett glas jordgubbssaft!?
Den här saften innehåller bara riktiga ingredienser och man känner verkligen jordgubbarna i saften.

Man kan ta honung istället för lönnsriap, men honungen tar över lite i smaken dessvärre.

Ha gärna i lite frysta jordgubbar som kyler ner saften i värmen.

Denna saft går såklart att göra med andra bär också.

Du kan ta både frysta och färska bär.

jordgubbs-saft-paleo

Portioner/antal/mängd:

ca. 1.5-2 liter färdig saft

Tillagningstid:

30 minuter + 2-3 timmar att kyla ner

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 500 gram jordgubbar
  • Saft från 2 citroner
  • 3 msk lönnsirap
  • Kallt vatten

Gör så här:

Lägg jordgubbarna i en kastrull och värm upp. När det kokat upp har du i citronsaft och lönnsirap. Koka nån minut till.

Häll allt i en mixer och mixa slätt (går bra med stavmixer).

Ställ jordgubbsmixen att svalna.

Häll mixen i en tillbringare och häll i kallt vatten så du fyller tillbringaren.

Tillsätt isbitar eller frysta jordgubbar och servera.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.