Julköttbullar

av 15 dec, 2018

Julköttbullar

Ett måste för många på julbordet – köttbullar!

Härligt kryddiga och saftiga köttbullar fria från spannmål, mejerier och baljväxter.

Goda med en hemmagjord senap och varför inte göra en köttbullesmörgås med ett gott vörtbröd.

Klarar sig ca 1 vecka i kylen eller ca 3 månader i frysen.
Om de inte ska serveras direkt eller samma dag, stek dem inte helt färdiga. När de ska användas steker du dem färdigt så blir de inte för torra.

Portioner/antal/mängd:

30-40 köttbullar beroende på dess storlek

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Huvudrätt
Sidorätt
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 kg nötfärs eller kalvfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 krm malda nejlikor
  • 1 tsk – 1 msk salt (beroende på hur salta du vil ha köttbullarna)
  • 1 msk honung
  • 1 msk senap
  • stekfett

Gör så här:

Finhacka löken.
Blanda alla ingredienser.

Rulla dina köttbullar och lägg på en plåt eller en skärbräda.

Ha fett i en stekpanna och stek köttbullarna på medel värme. Skaka pannan emellanåt för att få färg runtom köttbullarna.

Lägg upp köttbullarna i en ugnsfast form och servera direkt. Alternativt frys in köttbullarna och värm upp dem i pannan på julafton.


Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.